Nieuwe Maan in Vissen door Astraya Astrologie

Elke keer opnieuw gebeurt het me weer: ik heb een doel voor ogen, het lukt niet zomaar en dan zet ik er een tandje bij. Ik ga harder werken. Als het ook dan niet lukt, komt het volgende tandje erbij. En vervolgens weer het volgende tandje en het volgende tandje. Tot ik heel krampachtig en –ik geef toe ook wel met enige chagrijn- bezig ben en het lukt maar niet. Niet raar natuurlijk maar wel ontzettend frustrerend! Herken jij dat ook? Het gaat over de gehechtheid aan de uitkomst. Over het ontbreken van het vertrouwen in het proces. Het is dan nodig om alles los te laten. Alles.  Om het allemaal even te laten gaan. Dan zul je merken dat wanneer de mist van de frustratie, teleurstelling en het schuldgevoel opgetrokken is, er weer heel bijzonder de ruimte voor ontspanning en creativiteit komt. En dat brengt me bij de Nieuwe Maan in Vissen.

We hebben zondagmiddag op 23 februari 2020 om 16:33 uur een Nieuwe Maan in Vissen. Dan begint de Maan dus weer aan haar nieuwe ronde. Vissen is het teken dat staat voor sensitiviteit en compassie. Voor acceptatie en tolerantie. Voor intuïtie en dromen. Met 4 planeten in Vissen is er wel sprake van een supergevoelige en creatieve energie, dus let op jouw dromen de komende dagen. Je kunt zomaar een boodschap krijgen vanuit jouw innerlijke wijsheid waarmee je vol inspiratie aan de slag wilt.

De moed en de passie voor het avontuur kan helaas wel wat ingeperkt worden omdat Venus in Ram op gespannen voet staat met Jupiter in Steenbok. Naast Jupiter staan ook nog 3 andere planeten in Steenbok: Mars en natuurlijk (daar zijn ze weer) Pluto en Saturnus. Wellicht is het een goed idee om te bekijken hoe het avontuur dat ingegeven wordt door Venus in Ram toch ingebed kan worden in de dagelijkse structuren en verplichtingen. Misschien zijn er ingrijpende wijzigingen nodig, maar met Jupiter en Mars in Steenbok kan dat leiden tot zinvolle en inspirerende acties.

Mars maakt ook een harmonieuze verbinding met Uranus en hij staat samen met de Zuidknoop. De Noordknoop in Kreeft er mooi tegenover. Dit geeft aan dat wanneer dingen niet willen lukken en je verleid wordt om harder te werken, er juist een verzachting nodig is. Laat het allemaal even los. Kijk wat blijft staan. En kijk wat er omvalt. Weet dat de losse delen uiteindelijk toch gedoemd waren te vallen. Geef jezelf de liefde en het vertrouwen dat het goedkomt. Vertrouw in het proces.

Met een Mercurius die inmiddels achteruit loopt (retrograde) in Vissen is het mediteren een echte aanrader. Probeer het dagelijks in te passen in jouw drukke schema. We zijn in de afgelopen weken immers veel extern gericht geweest. Daarvoor hebben we nogal wat innerlijke lessen te verstouwen gehad. En dat alles maakt dat de combi van deze Retroperiode van Mercurius met de Nieuwe Maan in Vissen ideaal is om weer even naar binnen te keren en contact te maken met jouw intuïtie, jouw innerlijke stem.

Wanneer de kramp voorbij is, kan de energie weer vrij stromen. Je kunt dan zonder haastige spoed, en zonder negatieve energie en frustratie weer verder de brokstukken oprapen om vol goede moed en inspiratie weer verder te gaan. Neem wel de geleerde lessen mee in de toekomst want dat zorgt voor de stabiliteit. Blijf in jezelf geloven, en blijf luisteren naar jouw intuïtie.

Welke zinvolle en inspirerende acties ga jij inzetten? Ik hoor het graag!

Hoe deze Nieuwe Maan in Vissen zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar de planeten doorheen lopen in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing van deze Nieuwe Maan vind je in het huis (levensgebied) waar 4° Vissen in valt. Mercurius loopt ten tijde van deze Nieuwe Maan op 9° Vissen en gaat tot 10 maart a.s. teruglopen naar 28° Waterman. Mars, Jupiter, Pluto en Saturnus zijn ook interessant om te bekijken, die vind je respectievelijk op 4°, 18°, 24° en 27° Steenbok. Tot slot wil ik dan ook nog even Uranus noemen. Die vind je op 3° Stier.

Wil je meer weten over de planeetstanden in jouw eigen persoonlijke horoscoop? Dat kan!

Download mijn GRATIS E-book en ontdek wat de planeten over jou zeggen.

Je kunt op de website mijn E-Book “Zie jezelf terug in jouw eigen Sterrenkompas” gratis downloaden. Het E-Book geeft in 4 simpele stappen een inleiding in jouw geheel eigen persoonlijke horoscoop. Hiermee ontdek je jouw Zon, Maan en Ascendant in jouw horoscoop. Er zitten uitknipvellen bij waarmee je gemakkelijk jouw eerste stappen in de astrologie zet. Wil je meer informatie of gelijk jouw eigen GRATIS exemplaar aanvragen? Klik HIER.

Inschrijven voor het 2-wekelijkse Magazine Astraya’s Sparkles met GRATIS Sparkle set.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn 2-wekelijkse magazine Astraya’s Sparkles. Je krijgt dan het magazine Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles. Je kunt je HIER inschrijven. Wees welkom!

Een fijne Nieuwe Maan gewenst!

Groet,

Karin