volle maan met maansverduistering in schorpioen door astraya astrologie

Er zijn van die populaire uitspraken waar ik altijd een beetje vreemd tegenaan kijk. Zo ook de uitspraak ergens van “aan” gaan. Ik zie dat dan altijd voor me: de lichtschakelaar gaat om en PLOP er was licht….. en degene van de uitspraak is ineens een verlicht blij ei. Heel bijzonder toch? Haha Dat was dan ook precies wat er gebeurde toen ik onlangs een mooie quote langs zag komen. Dat licht ja, dát ging opnieuw aan. Ik ging aan. Toen ik het las, wist gelijk dat ik er iets mee moest. Het was de quote “I’m not bossy, I AM The Boss!”

De quote werkte als een spiegel voor mij. Hij wees heel direct naar mij en zei: Jij Karin! Jij bent de baas in jouw business. Niemand anders! Blijf in het zadel zitten en laat die Stier maar eens zien wie de baas is. 😀

als een baas met volle maan in scorpio door astraya astrologieNou ben ik altijd wel een beetje “eigengereid” geweest. Als kleuter al. Als ik van de kleuterjuf iets moest en ik had er geen zin in dan trok ik me terug in de poppenhoek. Ik deed gewoon niks waar ik geen zin in had.

Je kunt het ook best een beetje bazig noemen, want ik was het die de regels van het spelletje wel even zou uitleggen. En iedereen moest zich daar uiteraard aan houden. Anders mocht hij of zij niet meer meedoen. (Ik heb Steenbok goed vertegenwoordigd in mijn horoscoop. haha )

Ja, kleuter Karin had best een stevige attitude. Wat ik overigens nog wel ben kwijtgeraakt in de loop der jaren. Maar dat is een mooi verhaal voor een ander blog! 😀

Het starten als ondernemer was dan ook een keuze waarvan ikzelf en iedereen om me heen wel wist dat dat er een keer van zou komen. Toch wilde ik aanvankelijk een business met iemand anders. Tot het moment dat ik mij realiseerde dat ik met mijn “eigengereidheid” waarschijnlijk elke zakenpartner tot waanzin zou drijven! Zo ben ik nog niet eens zo lang geleden uit een project gestapt omdat ik te weinig eigenaarschap voelde. Heb ik kennelijk toch nodig. Wordt me steeds duidelijker. Ik wil beslissen en bepalen. En dat is ook precies wat mijn bedrijf nodig heeft. Moedige besluiten. Kwetsbaar voelen en toch die risico’s durven nemen.

Die quote maakte me dus met 1 PLOP bewust van de verantwoordelijkheid waar ik voor gekozen heb. Als een verlicht blij ei! Het staat eigenlijk ook gewoon glashelder in mijn horoscoop. Het is onderdeel van mijn zielenmissie. Het enige wat ik hoef te doen is mijn script te volgen. Klinkt als easypeasy, maar toch is dat niet altijd gemakkelijk. Soms zijn ook daar lastige keuzes voor nodig. Maar gelukkig krijgen we altijd weer krachtige planeetstanden die ons een beetje brutaler dan normaal maken. En die planeetstanden hebben we nu te pakken.

Met de Volle Maan in Schorpioen, die ook een maansverduistering meebrengt, die de knopenas aanraakt én ook nog met een Uranus in Stier hebben we krachtige tools in handen om een ware doorbraak in te leiden. Het enige wat ervoor nodig is, is dat je de verantwoordelijkheid oppakt en de leiding en regie zelf ter hand neemt. Wees gerust dit hoeft echt niet vandaag of morgen, hier krijg je tot de volgende eclipsen-set (eind oktober 2022) de tijd voor.  

De Volle Maan in het intense teken Schorpioen is maandagochtend rond kwart over 6 exact vol. En ze komt met een Maansverduistering. Heb jij dat mooie schouwspel aan de hemel gezien? Prachtig he?

In Schorpioen heeft La Luna veel kracht en power. Omdat deze Volle Maan het Zonlicht van de Stier-Zon weerschijnt is het een uitnodiging om uit jouw comfortzone te komen. Want het is juist in de oncomfortabele diepten in jouzelf waar je jouw antwoorden kunt vinden om tot die noodzakelijke doorbraak te komen. Het zal zeker confronterend, lastig, kwetsbaar aanvoelen… maar het is ohzo behulpzaam voor jouw ontwikkeling en het herkennen en manifesteren van jouw hartsverlangen en passie.

Dus ben jij er klaar voor om met meer passie te gaan leven? Om jouw hartsverlangen te volgen? Durf jij in het zadel te gaan zitten en de regie en de verantwoordelijkheid te nemen? Dan heb jij nu een prachtkans met de energie waar we nu middenin zitten.

Goede vragen die je jezelf bij deze Volle Maan kunt stellen zijn:

 1. Wat wil ik anders zien in mijn leven?
 2. Welke keuzes moet ik dan maken?
 3. Wat houdt mij tegen? Saboteer ik wellicht mezelf?
 4. Voel ik me veilig en comfortabel als ik die keuzes maak? Durf ik dat risico aan?
 5. Wat heb ik nodig om toch veilig en comfortabel te voelen bij deze keuze?
 6. Kan ik de keuze en de gevolgen ervan als een opwindend avontuur zien?

 

Vooral de laatste vraag vind ik een mooie: ook al voelen de volgende stappen retespannend en risicovol, ik heb me voorgenomen om er een opwindend avontuur van te maken!

En jij? Waar in jouw leven ben jij de baas? Wat wil jij graag anders zien? En moet je daarvoor uit jouw comfort zone stappen?

Een hint van de concrete uitwerking van deze Volle Maan in jouw leven kun je krijgen als je kijkt naar de plaatsing van deze Volle Maan in de huizen (levensgebieden). Deze kun je vinden waar 25° Schorpioen en Stier in vallen. Hoe deze graden vallen, geeft veel info over de werking van deze Volle Maan in jouw horoscoop en dus ook in jouw leven. De variabelen waar je naar kunt kijken zijn de bijvoorbeeld de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar de planeten doorheen lopen in jouw eigen individuele horoscoop.

Omdat jouw persoonlijke horoscoop veel belangrijke variabelen bevat (daarom ben je ook zo uniek!) is het juist zo super-interessant en waardevol om te zien hoe de Zon, de Volle Maan, de eclipsen, Uranus, de knopenas en andere meespelende planeten in jouw persoonlijke horoscoop vallen.

Wil je meer weten? Dat kan op 3 manieren.

  1. Je kunt het zelf gaan opzoeken. Door het ontdekken van jouw eigen horoscoop en dat zelf te gaan onderzoeken met behulp van mijn gratis E-Book: Zie jezelf terug in jouw Sterrenkompas. Daarin leer je in 4 simpele stappen jouw horoscoop te draaien én te duiden! Lees meer of vraag hem gelijk gratis aan: Zie jezelf terug in jouw Sterrenkompas!
  2. Je kunt meedoen met een 30 minuten gratis Zoomsessie. Dan krijg je mijn hulp bij jouw horoscoop. Daarvoor geef ik regelmatig korte gratis zoomsessies. Dit is een sessie van maximaal 30 minuten, waarbij ik jouw horoscoop draai en voor jou ga bekijken hoe deze specifieke planeetstand uitwerkt voor jou. Wil je dit? Stuur me even een berichtje!
  3. Of je pakt het gelijk goed aan en kiest voor het Soul’s Reflection Traject waar we in een serie van 3 consulten jouw zielenmissie gaan ontdekken en uitwerken. Je komt erachter waar je nu staat op het pad van jouw zielenmissie en je krijgt inzicht in jouw valkuilen en de te verwachten uitdagingen op jouw pad. Voor meer informatie kun je kijken op: Soul’s Reflection Traject.

Ik ben altijd benieuwd naar iemands horoscoop en hoe planeetstanden uitwerken. Dus ik hoop dan ook dat ik je snel een keer kan spreken en dat ik ook met jouw horoscoop aan de slag mag!

Een fijne dag gewenst!

Veel liefs,

Karin Janssen

Astraya Astrologie