Volle Maan in Maagd door Astraya Astrologie

Als ik niet beter wist, dan had ik me waarschijnlijk verwonderd gevoeld. Natuurlijk weet ik welke Volle Maan aanstaande is en wat daarbij het algemeen te noemen thema wordt. Toch is het wel elk jaar weer bijzonder om te voelen dat de voorjaarsschoonmaak ook écht in de lucht hangt. Overal in mijn huis zag ik afgelopen week rommeltjes liggen en dat moest nu maar eens opgeruimd worden. Ligt er allemaal waarschijnlijk al maanden, maar nu valt het ineens op en begint dus die schoonmaakkriebel weer op te spelen… Onmiskenbaar! Er hangt weer die Maagd-energie in lucht!

De Volle Maan in Maagd

We staan voor een Volle Maan in Maagd. Op vrijdag 18 maart rond kwart over 8 in de ochtend is de Maan weer exact vol in het teken Maagd dus. Maagd is het teken van praktisch, perfectionistisch, kritisch en de tot in de puntjes georganiseerde omgeving. Het teken Maagd kan normaal gezegd heel goed praktisch en handige zaken onderscheiden van onbruikbaar en ballast. Dus daarmee ruimt het wel lekker op dan.

Maar de Volle Maan heeft nog een andere kant. Ze weerschijnt namelijk het licht van de Zon die in Vissen loopt. En wat doet Vissen? Die heeft het motto  “er kan nog best wel meer bij”.  Met deze Volle Maan lopen er nog 3 planeten in Vissen: Mercurius, Jupiter en Neptunus. En dat is te merken. Kort gezegd is het effect daarvan dat de scherpe blik ontbreekt en dat je het leven door een roze bril kunt gaan zien. Probeer dan toch maar eens op te ruimen. Alles wat je klaar had gezet om weg te doen, pak je een later weer terug omdat je er toch maar lastig afstand van kunt doen.

Dus als het even niet wil opschieten met dat opruimen weet dan dat het hierdoor komt. Ik weet dat de Maagd graag alles grondig en perfect wil afronden, maar laat je niet verleiden tot een passief agressieve houding en opmerkingen. Want dat valt momenteel niet heel goed. Zodra er een irritatie-level bereikt is, worden Mars en Venus in Waterman getriggerd die ook nog eens in een spanningsvolle relatie met Uranus staan. Geloof mij: dan zijn pas echt de rapen gaar! Dan kan er zomaar heel plotseling een bom barsten. Dus laat de zeilen wat vieren en tel tot tien. Niet perfect is bij deze Volle Maan ook oké.

Wat je in plaats van dat krampachtige vasthouden wel heel goed met deze planeten kunt: tune eens in bij jezelf en voel waar  je blij van wordt, van wie word je blij? Waar zie je tegenop, waar is inmiddels de glans van af? En vervolgens ga eens na wat je nu kunt doen om meer van dat blij-makende goede leven binnen te laten in jouw dagelijkse echte leven.

The sky is the limit

Ook kun je met deze Volle Maan prima intunen op je dromen en verlangens. Dus ga met deze Maan-energie jouw dromen en toekomstidealen vangen, schrijf ze op, maak een visionbord, bekijk welke stappen er nodig zijn en maak een todo-list. En weet je: ga gerust eens door het dak. The sky is de limit hoor met deze planeten in Vissen. Geloof eens in jezelf, in de grootste versie van jou zelf.

Natuurlijk is het met zoveel Vissen-energie ook oppassen voor opduikende illusies. Ja die hangen ook in de lucht, dus wees daar waakzaam voor. Maar geloven in de grootste versie van jouzelf wil ik niet gelijk afschieten als een illusie. 😀 Wie weet wordt het wel werkelijkheid! Het kan maar zo. Daarvoor draaien Pluto en de Noordknoop heel harmonieus mee in de horoscoop van deze Volle Maan: als jij beheerst en heel kalm te werk gaat, geduldig, stap voor stap en met oog voor de details, dan kun je heel ver komen. Deze Volle Maan draagt veel potentiele successen in zich. Alle successen beginnen met een droom en intunen daarop is perfect te doen met deze Volle Maan.

Nieuw astrologisch jaar

Tot slot wil ik je nog even attenderen op de start van een gloedjenieuw astrologisch jaar. Deze start niet in januari zoals de kalender. Nee, deze start tegelijk met de Lente. Zodra de Zon het teken Ram binnenschuift. Yeah! En dat is op 20 maart a.s. om 16:33 uur. Wat kun je ermee? Al jouw mooie plannen nieuw leven inblazen! Zie het in de natuur. Bijvoorbeeld die mooie magnolia-boom die nu alweer zoveel mooie knoppen laat zien. Als die straks in bloei staat… wauw! Altijd weer genieten. En zo kan het ook gaan met jouw plannen.

Wat een timing nietwaar? Zo vlak na de Volle Maan die ons uitnodigt om eens in de grootste versie van onszelf te gaan geloven en dan direct erachteraan de Zon naar actie-gerichte Ram! Wat ga jij met deze energie doen? Welke plannen wil jij tot bloei zien komen? 

Omdat jouw persoonlijke horoscoop veel variabelen bevat (daarom ben je ook zo uniek!) is het juist zo super-interessant en waardevol om te zien hoe de Zon, de Volle Maan, en de andere meespelende planeten in jouw eigen persoonlijke horoscoop vallen.

Een hint van de concrete uitwerking van deze Volle Maan in jouw leven kun je krijgen als je kijkt naar de plaatsing van deze Volle Maan in de huizen (levensgebieden). Deze kun je vinden waar 27° Maagd en Vissen in vallen. Hoe deze graden vallen, geeft veel info over de werking van deze Volle Maan in jouw horoscoop en dus ook in jouw leven. De variabelen waar je naar kunt kijken zijn de bijvoorbeeld de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar de planeten doorheen lopen in jouw eigen individuele horoscoop.

Wil je meer weten? Dat kan op 2 manieren.

  • Je kunt het zelf gaan opzoeken. Door het ontdekken van jouw eigen horoscoop en dat zelf te gaan onderzoeken met behulp van mijn gratis E-Book: Zie jezelf terug in jouw Sterrenkompas. Daarin leer je in 4 simpele stappen jouw horoscoop te draaien én te duiden! Lees meer of vraag hem gelijk gratis aan: Zie jezelf terug in jouw Sterrenkompas!
  • Wil je graag mijn hulp bij jouw horoscoop? Dat kan ook! Daarvoor geef ik regelmatig korte gratis zoomsessies. Dit is een sessie van maximaal 30 minuten, waarbij ik jouw horoscoop draai en voor jou ga bekijken hoe een specifieke planeetstand uitwerkt voor jou. Hier zijn speciale data voor die ik aankondig in mijn Sparkle Magazine. Als je dat ook eens zou willen meemaken, abonneer je dan op het Sparkle Magazine. Op die manier blijf jij als eerste op de hoogte wanneer er weer sessies beschikbaar zijn. Abonneren kun je door middel van het downloaden van:

Ik ben altijd benieuwd naar iemands horoscoop en hoe planeetstanden uitwerken. Dus ik hoop dan ook dat ik je snel een keer kan spreken en dat ik met jouw horoscoop aan de slag mag!

Een grootste en fijne Volle Maan gewenst!

Veel liefs,

Karin Janssen

Astraya Astrologie

PS: Photo by Sofia on Unsplash