nieuwe maan in kreeft door astraya astrologieWe staan weer vlak voor de Nieuwe Maan. In Kreeft dit keer! En één van de bijzondere eigenschappen van deze Nieuwe Maan is dat ze samen komt met een totale zonsverduistering. Helaas niet live bij ons te zien. Daarvoor moet je richting Zuid-Amerika: in Chili en Argentinië zitten ze front-row bij dit prachtige natuurspektakel.  

Maar ondanks dat we de zonsverduistering niet live kunnen zien is het wel een Maan die te voelen is! En de impact is onmiskenbaar aanwezig voor het komende halve jaar. Elke Nieuwe Maan is een goede nieuwe start om nieuwe intenties te zetten. Maar een Nieuwe Maan die ook een eclipsmaan is, geeft een superkracht aan jouw intenties. Dit geeft dubbel zoveel manifestatiekracht!

Dinsdagavond op 2 juli 2019 om 21:17 uur is er dus weer een Nieuwe Maan in Kreeft. Het is een Maan die het verlangen koestert om thuis te zijn en thuis te komen. Om te koesteren en gekoesterd te worden. Om de liefde te voelen en te voeden.

Deze Nieuwe Maan kenmerkt zich door de samenstand van de Maan en de Zon met de Noordknoop in Kreeft. En daar tegenover Pluto, Saturnus en de Zuidknoop in Steenbok. Dat kan maken dat je het gevoel hebt van te veel verantwoordelijkheden en dagelijkse taken. Het kan een vastgezet gevoel geven en dat is best frustrerend. En ondanks dat we met die Zuidknoop vasthouden aan oude bekende structuren (die niet meer dienend zijn) en ondanks de reflectie en reorganisatie van 4 retrograde-planeten hangt er wel veel verandering in de lucht. Je ziet het vast ook wel om je heen hoe structuren aan het veranderen zijn.

Het is zaak om bij jezelf te blijven en een flexibiliteit in jezelf te vinden om mee te leunen in de bochten wanneer het leven een andere afslag neemt dan die je verwachtte. Gelukkig hebben we een mooie samenstand van Mercurius met Mars in Leeuw. Dat geeft slimme en slagvaardige acties.

Ook geeft dit een goede energie voor het even terugtrekken, met een dagboek of journal om al jouw gedachten, ideeën en plannen van je af te schrijven. Zo ga je ermee aan de slag en krijg je de eerste contouren van jouw toekomstwensen in beeld.

Maar ook kan het zijn dat je een aanmoediging krijgt om zelf een verandering in te zetten. En dan komt het aan op vertrouwen. Helaas staan Jupiter en Neptunus nog steeds op slechte voet met elkaar wat kan maken dat de toekomstvisie toch wat geblurd overkomt. Niet duidelijk is dus. En met Jupiter nog altijd retrograde komt dat vertrouwen niet bepaald aanwaaien en zullen er toch veel twijfels blijven bestaan. Ook kun je jouw doelen te hoog stellen of je pakt niet door op het juiste moment om vervolgens weer op te gaan in de dagelijkse taken.

Voor deze Nieuwe Maan is het een aanrader om thuis te komen bij jezelf. Gun jezelf de broodnodige “me-time”. Om de kracht en het vertrouwen in jezelf te voelen en te voeden. En vanuit die kracht kun je dan weer de noodzakelijke stappen zetten ter verbetering van jouw eigen welzijn en levensvreugde.

Gun jij jezelf de broodnodige me-time? Ik hoor het graag!

Hoe deze Nieuwe Maan in Kreeft zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar de planeten doorheen lopen in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing van deze Nieuwe Maan vind je in het huis waar 10°37 Kreeft in valt. Ook is het interessant om de planeetposities van Saturnus, Pluto, Mars en Mercurius te bekijken. Deze planeten staan respectievelijk op 17° en 22° graden Steenbok en 0°31 en 3°25 Leeuw.

GRATIS DOWNLOAD E-BOOK!

Wil je hier meer over weten? Dat kan! Je kunt op de website mijn E-Book “Zie jezelf terug in jouw eigen Sterrenkompas” gratis downloaden. Het E-Book geeft in 4 simpele stappen een inleiding in jouw geheel eigen persoonlijke horoscoop. Hiermee ontdek je jouw Zon, Maan en Ascendant in jouw horoscoop. Er zitten uitknipvellen bij waarmee je gemakkelijk jouw eerste stappen in de astrologie zet. Wil je meer informatie of gelijk jouw eigen gratis exemplaar aanvragen? Klik HIER.

Inschrijven voor het 2-wekelijkse Magazine Astraya’s Sparkles

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn 2-wekelijkse magazine Astraya’s Sparkles. Je krijgt dan het magazine Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Je kunt je HIER inschrijven. Wees welkom!

Een fijne Nieuwe Maan gewenst!

Groet, Karin