nieuwe maan in kreeft 2016

De nieuwe Maan van 4 juli is wederom een bijzondere Maan. Bijzonder, want bijna het hele sterrenstelsel doet dit keer mee!  

De samenstand van de Zon en de Maan wordt geflankeerd door de planeten Mercurius en Venus. Daarbij wordt dit viertal uitgedaagd door Pluto, Saturnus en Uranus. Een harmonieuze bijdrage is van Neptunus, Mars en Jupiter te verwachten.

Waar het om draait, is het viertal dat momenteel door Kreeft loopt. Kreeft is het teken van behulpzaamheid, verzorging, veiligheid, geborgenheid. Deze dagen kunnen we voelen dat we wat huiselijker, romantischer en aanhankelijker zijn dan gewoonlijk. Ook lijken onze gevoelens en behoeftes een belangrijke rol te hebben. De emoties kunnen behoorlijk uiteenlopen én hoog oplopen.

Comfortabel

Doordat Pluto zich uitdagend aan de overkant opstelt in het teken Steenbok kan het zijn dat we met de neus op de realiteit gedrukt worden. Materiële aangelegenheden staan hierbij dan ook op het program. Er is geen ontsnappen aan: we moeten in onszelf nagaan welke emotionele en materiële zekerheid nodig is om ons comfortabel te voelen.

Vragen komen langs als: Wat wil ik, wat heb ik nodig om me thuis te voelen? Wie of wat geeft mij het gevoel van veiligheid en geborgenheid? Wie of wat heb ik écht nodig? Waarmee kan ik zonder ook goed leven? Welke overtuigingen helpen me daarbij? En welke overtuigingen werken juist tegen me? Hoe kan ik dat veranderen? Pluto wil volledige inzet, dus we moeten diep graven in onszelf. Dat kan confronterend en zeker ook moeilijk zijn, maar het is voor jezelf. Kun jij een beter doel verzinnen?

Te passeren station

Als we aan de slag gaan met onze behoeften en deze onder de loep nemen, kan het zijn dat er negatieve gedachten de revue passeren. We kunnen in een pessimistische stemming terecht komen, of overvallen worden door een plotselinge drang naar vrij te willen zijn en daarmee alles waar we ontevreden over zijn of door geïrriteerd zijn geraakt, radicaal overboord te gooien. Beter is het om je er bewust van te zijn dat dit een noodzakelijk te passeren station is bij het onderzoeken van hoe je het best aan jouw eigen verlangens en behoeftes kunt toekomen. Ga na wat jouw ideale omstandigheden zijn en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Je hebt zelf de sleutel in handen, mits je positief blijft.

Voeding, koesteren en genieten

Blijf ondertussen jezelf goed voeden, niet alleen met kwalitatief en gezond voedsel, maar ook met positiviteit en vertrouwen. Maak tijd en geniet ondertussen van jouw dierbaren die voor jou jouw thuis vormen. Leg ze in de watten. Koester en geniet. Vergeet ook niet te genieten als jijzelf in de watten gelegd wordt…

Weet jij al wat jij écht nodig hebt?

groet,

Karin