nie

“Wat zonder rustpauzes ontstaat, zal niet van lange duur zijn.” Zo luidt de tekst op het labeltje van mijn theezakje. Is dat nou zomaar een dringend verzoek aan mij om mijn werk even neer te leggen en om een rustpauze in te lassen? Maar dat kan toch zomaar niet…. Ik bedoel, mijn todo-lijstje wordt er niet korter op! Heus!

Maar als ik dan toch even goed naar de planeten daar boven ons hoofd kijk dan weet ik dat het helemaal niet zo’n slecht idee is. Want zeg nou zelf: hoe zit het met jouw energielevel? Jouw concentratie? De flow in je werk en je leven? Schiet dat nou écht op? Of lijkt het alsof er ergens een rem op staat? En ga je dan automatisch ook harder werken en door-pushen om toch weer de voortgang er in te brengen? Als je dit herkent dan ben je waarschijnlijk goed afgestemd op de planeten boven ons en de Nieuwe Maan in Stier.

Nieuwe Maan in Stier

A.s. zondag, 5 mei om 0:47 uur begint de Maan aan haar nieuwe ronde vanuit het teken Stier. Daarmee moedigt ze ons aan om meer rust en kalmte in het leven in te bouwen. Stier is ook het teken dat geassocieerd wordt met de sensualiteit van de liefde en alles wat voor ons van waarde is in het leven. Het is een aanmoediging om eens stil te staan en vanuit liefde voor jezelf en je leven te bekijken welke intenties je kunt zetten voor de komende maanronde m.b.t. de liefde en jouw bezit.

Retrograde van Jupiter, Pluto en Saturnus

Tijdens deze Nieuwe Maan in Stier hebben we te maken met inmiddels alweer 3 planeten die achteruitlopen. Momenteel lopen Jupiter, Pluto en sinds vorige week ook Saturnus achteruit. En dat zijn 3 best heftige planeten die ook een heftige uitwerkingen op ons dagelijks leven kunnen hebben. Daarvandaan kun je dat gevoel van die remming, die blokkade ervaren. Je kunt ervaren dat je geen grip hebt. En ook heel lastig: je kunt behoorlijk gaan twijfelen aan jezelf en aan jouw missie. Waar doe je het nog voor?

Maar retrograde-periodes zijn niet bedoeld om ellende te brengen. Het is een moment in de tijd om te bekijken waar je jezelf en je leven kunt verbeteren. Nu gaat het om de Jupiter-, Pluto- en Saturnus- aangelegenheden en om deze eens flink onder de loep te nemen. Te denken valt aan jouw waarheden en overtuigingen waarop jij jouw missie en/of (levens-)visie hebt bepaald. Of denk aan de verouderde structuren en patronen die een diepgaande verandering nodig hebben. En Saturnus doet er nog een schepje bovenop: hoe zit het met jouw zelfdiscipline en jouw verantwoordelijkheidsgevoel?

Selfcare vanuit zelf-liefde

Dat alles bij elkaar kan best heftig zijn en je hebt eigenlijk best een rustperiode verdiend. Wees eens lief voor jezelf en gun jezelf dat! Ga naar buiten, ga genieten van de natuur, van het bos, de bomen en de wind. Blijf je liever binnen? Ga jezelf dan verwennen. Neem bijvoorbeeld een kop van jouw favoriete thee, luister die heerlijke muziek, pak dat leuke of spannende boek er nog eens bij, of kijk jouw favoriete film nog eens. Doe even helemaal niks. Selfcare vanuit zelfliefde. Stukken heilzamer voor de flow in jouw leven dan al dat duwen en trekken. Ontspan en kom weer thuis bij jezelf in het hier en nu.

Ben je niet zo’n stilzitter? Bekijk dan wat je kunt reorganiseren. Ga opschonen en opruimen. Bekijk wat je nog meer van oude en onnodige meuk kunt ontdoen, want ook dat weegt zwaar en kost energie.

Maar wat je ook doet blijf in jezelf en jouw missie geloven en laat je niet ontmoedigen.

Hoe ga jij weer wat rust en kalmte in jouw leven brengen?  Ik hoor het graag!

Hoe deze Nieuwe Maan in Stier zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar de planeten doorheen lopen in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing van deze Nieuwe Maan vind je in de huizen waar 14°11 Stier in vallen. Ook is het interessant om de planeetposities van Saturnus, Pluto en Jupiter te bekijken. Deze planeten staan respectievelijk op 20° en 23° graden Steenbok en 23° Boogschutter.

GRATIS DOWNLOAD!

Wil je hier meer over weten? Dat kan! Je kunt op de website mijn E-Book “Zie jezelf terug in jouw eigen Sterrenkompas” gratis downloaden. Het E-Book geeft in 4 simpele stappen een inleiding in jouw geheel eigen persoonlijke horoscoop. Hiermee ontdek je jouw Zon, Maan en Ascendant in jouw horoscoop. Er zitten uitknipvellen bij waarmee je gemakkelijk jouw eerste stappen in de astrologie zet. Wil je meer informatie of gelijk jouw eigen gratis exemplaar aanvragen? Klik HIER.

Inschrijven voor het 2-wekelijkse Magazine Astraya’s Sparkles

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn 2-wekelijkse magazine Astraya’s Sparkles. Je krijgt dan het magazine Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Je kunt je HIER inschrijven. Wees welkom!

Een fijne Nieuwe Maan gewenst!

Groet, Karin