volle maan in stier

Zie ik nou een lotusbloem? Zie ik het nou goed? Ja hoor ik zie het goed! De tekening van de planeetconstellatie bij deze Volle Maan is zo mooi! Elke keer bij een volle of een nieuwe Maan draai ik een eigen horoscooptekening om deze te duiden. En dan nu heb ik een tekening voor me liggen waarbij ik gelijk een lotusbloem zie. Na wat filosoferen over deze Maan en de symboliek van de lotusbloem blijkt deze bloem toch heel erg goed te passen. De toon voor deze Volle Maan in Stier is gezet: “Pure kalmte en schoonheid vanuit de modder ontstegen”.

Woensdagavond rond kwart voor 7 hebben we weer een exacte Volle Maan. Dit keer in Stier. Stier is het teken van de kalmte en de bestendigheid. Omdat de Maan het licht van de Schorpioen-Zon weerspiegelt krijgen we een verdiepend effect erbij. Pure kalmte dus. Deze Maan moedigt ons aan om onze innerlijke rust op te zoeken en te bewaren. Net als bij de nieuwe Maan in Weegschaal 2 weken geleden is het belangrijk om die innerlijke balans niet te laten verstoren.

Tja… en dat kan momenteel nog best een klus met hoofdletter K zijn! Bij deze Volle Maan hebben we namelijk te maken met een Uranus die bovenop de Maan staat. Uranus is de onrustbrenger bij uitstek. Samen met de Maan kan dat veel heftige emoties te weeg brengen. Het kan ons ongeduldig maken. En daarmee voelen we dan ook veel stress en onrust. Uranus loopt hierbij achteruit, en dat voelt voor mij persoonlijk alsof de uiterlijke omstandigheden naar binnenslaan en de innerlijke rust danig kunnen verstoren. Vermoeidheid en daarmee dan ook te weinig focus en daadkracht voor de eigen mooie doelen als gevolg.

Toch zit er ook een verborgen boodschap in de rebellie van Uranus. Die wil ons altijd weer wijzen op onze individualiteit. Op de mate waarin we op de automatische piloot onze taken en activiteiten doorwerken. Met 7 planeten in vaste tekens sluipt die automatische piloot er gemakkelijk in. Heb je last van irritaties en frustraties? Kijk dan of er sprake is van oude patronen die een update kunnen gebruiken. Kijk ook of je misschien vast wil houden aan die patronen omdat je bang bent iets te verliezen. En dan is de volgende vraag natuurlijk: is het verliezen dan erger dan het vasthouden aan iets beklemmends?

Met Zon, Venus, Mercurius en Jupiter in Schorpioen hangt er wel wat herscheppende kracht in de lucht. Jupiter maakt een mooie verbinding met Cheiron en wil daarmee dat we onze eigen wijsheid volgen. Wijsheid opgedaan vanuit moeilijke lessen en diepe wonden. Venus, momenteel retrograde, wil dat we gaan nadenken over wat we allemaal waardevol vinden. Vooral de thema’s relaties en geld. Spendeer je genoeg tijd aan dat wat jou dierbaar is? De mensen die dierbaar zijn? Durf je te investeren in de passie die in jouw hart ligt? Het is nu de tijd om te onderzoeken hoe dat te veranderen. Hoe daar meer tijd en ruimte voor gemaakt kan worden.

Al met al is het een Maan die ons veel kan brengen als we zelf vanuit kalmte en rust eerlijk in de spiegel kijken en dan moedig de wijzigingen die nodig zijn willen doorvoeren.

Even een prachtige quote die ik tegenkwam op het internet. Helaas is de schrijver ervan onbekend. Ik had hem of haar graag genoemd op deze plek.

 

Have faith in your own ability to rise from the mud,
bloom out of the darkness and radiate into the world,
just like a Lotus Flower.

 

“Hou vertrouwen in jouw eigen vermogen om boven de modder uit te stijgen,

uit de duisternis te groeien en te stralen in de wereld net als een Lotusbloem.”

 

Overigens heb ik mijn eigen escape van die uiterlijke onrustbrengers gevonden in het buitensluiten ervan. Zo bewaar ik mijn kalmte en focus. Lang leve mijn hoofdtelefoon! En de heerlijke Zen-muziek…..

Hoe bewaar jij jouw innerlijke rust en jouw focus?  Laat het me weten! Alle tips zijn welkom! 

Hoe deze VOLLE MAAN in Stier zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar deze Volle Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing is te vinden in het huis waar 1°13 Stier en Schorpioen in vallen. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kijken we naar wat ik voor je kan betekenen. Je vindt HIER mijn contactformulier. Of bekijk HIER mijn aanbod.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan HIER. Wees welkom!

Een fijne Volle Maan gewenst!

Groet,

Karin