Mercurius augustus 2017

Sinds afgelopen zondag loopt onze communicatieplaneet Mercurius weer achteruit. Dit doet deze planeet zo ongeveer 3x per jaar. Elke jaar opnieuw. Ik heb al een paar keer aandacht besteed aan de Mercurius Retrograde gang en vroeg me af of een blogartikeltje niet “overdone” zou zijn. Inmiddels denk ik dat deze planeetstand juist uitnodigt om over te schrijven. Je kunt er niet vaak genoeg over schrijven dus! We hebben het immers over onze communicatie planeet!

Steeds vaker zie ik heuse waarschuwingen omtrent deze planeetstand uitgaan. Alsof we in een fase van code geel ofzo zijn aanbeland. Nee, niets is minder waar. Natuurlijk is het goed om zoals in de afbeelding staat wat meer mindful te zijn bij elke vorm van communicatie, om bestanden met belangrijke gegevens te back-uppen en om afspraken nog eens extra te checken.

Toch is er ook voor deze planeet veel positiefs te melden en ook nu hij achteruit loopt! Het klopt dat we gewend zijn geraakt aan een soort van voortgaande beweging in onze levens. En die vooruitgaande flow kan nu even wat lastiger van start gaan en/of een wat hobbelige voortgang kennen.

Maar stilstand is echt géén achteruitgang. Het is juist de bedoeling dat je wat meer stil staat bij wat nou die onderbreking in de voortgaande flow teweeg kan brengen:

 • Was je niet goed voorbereid?
 • Of niet goed geïnformeerd?
 • Ben te snel in actie gegaan?
 • Wat had handiger gekund?

Een retrograde tijd is een tijd van stilstaan, evalueren en reflecteren. Zodoende kun je na de retrograde periode een flinke stap vooruit maken. En dat is wat we allemaal toch willen!

Deze retrograde periode maakt Mercurius de draai in het teken Maagd om weer terug het teken Leeuw in te duiken en vervolgens op 5 september weer vooruit te gaan lopen vanuit het teken Leeuw. Specifiek voor deze wandeling van Mercurius is het goed om eens te letten op hoe je jezelf van dienst kunt zijn, zoals bij voorbeeld:

 • Slaap je genoeg?
 • Hoe vaak kies je voor kwalitatieve en gezonde voeding?
 • Hoe vaak kies je ervoor om informatie te lezen van kwalitatieve bronnen? Of is de kans op nepnieuws ook aanwezig?
 • Hoe vaak klik je door op verleidelijke titels en is de informatie eigenlijk gewoon “oud nieuws”?

Ook nodigt Mercurius je uit om eens te luisteren naar de stem binnenin jou. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. En dus jij ook! Welk verhaal wil jij vertellen? Waartoe voel jij je geroepen? Waar gaan jouw ogen van stralen als je daarover vertelt? Hoe kun je daar een uiting aan geven? Speel eens met verschillende mogelijkheden wat jij kunt doen. Denk gerust eens buiten de kaders, kijk waar je enthousiast van wordt. In deze Mercurius-retro periode leer je jouw eigen stem te gebruiken en geen echo van een ander te zijn.

Voor ondernemers die net nu een nieuw product of dienst lanceren:

Onze communicatieplaneet heeft een heel duidelijke aanwijzing voor jou. Mocht je weinig of minder respons of aanmeldingen krijgen dan kan het zijn dat je nog even kritisch moet kijken naar zaken als:

 • Aan wie bied je jouw diensten aan? Is dit een goed omschreven doelgroep?
 • Is de boodschap helder en duidelijk voor deze doelgroep?
 • Heb je duidelijk gecommuniceerd wie jij bent en waar je voor staat?

Zodra je dit helder hebt, kun je gerichter communiceren in jouw advertenties, op salespages e.d. Je zult zien dat daarna de flow weer terugkomt.

Welk eigen verhaal heb jij te vertellen? Laat het me weten! Ik hoor het graag.  

Hoe deze Mercurius Retrograde-gang door Maagd en Leeuw concreet merkbaar kan gaan worden in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door het levensgebied (de astrologische huizen) waar Mercurius doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een inzichtvolle Mercurius-retrograde gewenst!

Groet,
Karin