nieuwe maan in Maagd 2016

We trappen de eerste maand met weer een -r- erin gelijk al af met een nieuwe Maan die gepaard gaat met flink wat planetaire activiteit: een Mercurius retrograde,  een zgn. T-vierkant waarbij maar liefst 6 planeten een andere richting op lijken te willen, 8 planeten die zich staande moeten houden binnen beweeglijke tekens en als kers op de kosmische taart hebben we ook nog een zonsverduistering!

Bij de pure Nieuwe Maan in Maagd-energie moet ik altijd denken aan het karakter Truus de Mier uit de Fabeltjeskrant. Lekker bezig met het uitsoppen van de keukenkastjes. Perfect uitgelijnd komen de kopjes en schoteltjes weer in de propere kastjes te staan.

Deze Nieuwe Maan in Maagd vindt het tijd voor de bezem door je leven. Voor orde op zaken. Ze wil dat je kritisch kijkt naar wat je wel en wat je niet meer nodig hebt. Het kan zijn dat je toch weer die stapel op tafel hebt laten groeien en nu moet wegwerken. Of de bergingskast weer moet opruimen om meer overzicht te krijgen. Maar ook wil deze Maagd-Maan dat je betere keuzes maakt voor een goede gezondheid. Meer orde, rust en regelmaat. Op tijd naar bed dus!

Met Mercurius die achteruitloopt, de retrogradegang zoals dat heet, word je gesteund in de behoefte om op te ruimen en om het dagelijks leven eens onder de loep te nemen en te evalueren waar een aanpassing nodig is. Blijf bij een Mercurius Retro wel altijd alert op een heldere en duidelijke manier van communiceren in elke hoek en kier van je leven.

De Zonsverduistering is in Nederland niet te zien. Wil je een glimp ervan opvangen dan zal je nog snel even het vliegtuig moeten nemen naar centraal Afrika. Wat je wel ervan kunnen merken is een flinke boost aan vernieuwende plannen. Wanneer je de komende tijd de handen uit de mouwen wilt steken, zal je merken dat jouw plannen bijna als vanzelf vorm gaan krijgen.

De uitdaging dit keer wordt gebracht door het T-vierkant dat wel enige spanning met zich meebrengt. Daar waar de Maagd-Maan lekker wil opruimen, kan Neptunus geen afstand doen en daar waar de Maagd-Maan beheerst en ordentelijk aan de slag wil, heeft Mars in zijn samenstand met Saturnus last van een langzaam opgebouwde frustratie die een uitweg zoekt. Oppassen dus voor die spreekwoordelijke olifant door de porseleinkast.

Met die 8 planeten in de beweeglijke tekens ervaar je ook (soms onbewust) veel prikkels. Je rent van hot naar her en je past je aan als een ware kameleon. Flexibiliteit is een gouden competentie in onze maatschappij. Maar het is ook oké om voor jouw eigen welzijn een keer Nee te zeggen en te blijven staan voor jouw eigen belang. Zo breng je bestendigheid terug in je leven.

Wellicht kun je deze periode baat hebben bij ademhalings- of ontspanningsoefeningen. Mocht je bij het opruimen last hebben van het “niet afstand kunnen nemen”, hou Neptunus dan tevreden door te bedenken of iemand anders ermee blij gemaakt kan worden. Breng het naar de Kringloop of een ander goed doel. Focus je verder op af te ronden klussen en kanaliseer zo de energie van de samenstand van Mars en Saturnus op een positieve manier, zodat die olifant uit de porseleinkast weg blijft. Truus de Mier ook weer blij!

Welke vernieuwende plannen heb jij? Laat het me weten! Ik hoor het graag.

Hoe deze nieuwe Maan met alle bijkomende planetaire energie jou kan gaan beïnvloeden, is terug te vinden in de individuele horoscoop. Heb je geen inzicht in jouw horoscoop en ben je wel nieuwsgierig? Voor de abonnees van de nieuwsbrief Astraya’s Sparkles draai ik een PDF van de persoonlijke horoscoop en kijk ik mee hoe deze Maan zich zal laten zien. Daarvoor heb ik dan wel jouw geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats nodig.

Ben je nog geen abonnee van Astraya’s Sparkles? Wil je dat wel graag? Dat hoor ik graag! Welkom! Aanmelden kan hier.

Bij aanmelding voor de nieuwsbrief krijg je als BONUS de pdf “Astraya’s Sparkle Set: 44 affirmatiekaarten om elke dag te stralen” cadeau. Snel aanmelden dus!

Een opgeruimde en vernieuwende Maansronde  gewenst!

Groet, Karin