Nieuwe Maan in VissenHet ene moment ben je lekker aan de slag en ineens word je overvallen door emoties. Emoties van geluk, verdriet of boosheid….het kan allemaal met de Nieuwe Maan die weer voor de deur staat. De Nieuwe Maan valt in het teken Vissen en er is dit keer zelfs sprake van een zonsverduistering. Een bijzondere Nieuwe Maan dit keer weer.

De zonsverduistering vindt plaats op het zuidelijk halfrond, dus het is niet zichtbaar in Nederland. Wel als je in de zuidelijke delen van Afrika of Zuid-Amerika dit artikel leest. Mocht dat het geval zijn en je gaat de zonsverduistering checken: zorg dan voor oogbescherming tegen het felle zonlicht!

Dat we de zonsverduistering bij ons niet kunnen zien, wil niet zeggen dat we er niks van kunnen merken! Daar waar de maandelijkse nieuwe Maan telkens weer een nieuw begin markeert, betekent deze Nieuwe Maan een nieuw begin van processen die tot de volgende eclipsen-set in augustus in beweging zullen blijven. Het neerzetten van intenties voor de komende maanden is dus best een slim plan bij deze Maan.

Van dromen naar realiteit

Het is Nieuwe Maan in Vissen. Dit is het teken van de meditatie, van de fijngevoeligheid, de opoffering, maar ook van het loslaten. Het kan zijn dat we veel emoties aanvoelen van anderen of je kunt merken dat emoties uit situaties langer blijven hangen. Deze Maan wil ons zeggen: laat los en heb vertrouwen in het Goddelijke plan en de Kosmische Orde.

Bij de vorige nieuwe Maan in Waterman zijn we aangemoedigd om onze uniciteit te onderzoeken. Wat is nou typisch jou? Ook met de Volle Maan in Leeuw ongeveer 2 weekjes geleden hebben we gekeken naar waar de eigen en unieke passie ligt en hoe deze tot uitdrukking kan komen. Heb je gemerkt dat er daarna mooie dromen zijn ontstaan? Zowel de dromen die je ’s nachts droomt en ook de dromen van overdag? De ideaalplaatjes die ergens in jouw brein zijn ontstaan? Zet ze eens op papier.

Het is nu met deze eclips-energie de tijd om die dromen en ideaalplaatjes realiteit te laten worden. Stapje voor stapje. Tree voor tree. Langzaam maar zeker. Maar neem die eerst stap nu. Begin in ieder geval! Deze bijzondere Eclips-Maan moedigt ons aan tot het neerzetten van iets nieuws. Om de ene deur te sluiten en een andere te openen. Weet je al welke je sluit en welke je gaat openzetten?

Ongeduldig en rebellerend

Doordat Uranus en Mars een duetje vormen bij deze Maan en die samen in een spanningsvolle opstelling staan met Pluto en Jupiter kun je voelen dat er een ongeduldige, rebellerende en brutale energie in de lucht hangt. Je kunt terechtkomen in situaties die irriteren, die jou in jouw vrijheid belemmeren en soms zelfs gewoon boos maken. Met de plaatsing van deze planeten kun je plotseling het bijltje erbij neer willen gooien. Het is een “eerst doen en daarna pas nadenken”-energie. Dus pas op, verander alleen als je het goed overdacht hebt. Bedenk vooral: kun je leven met de consequenties van jouw (overhaaste) keuze?

De realiteit kan dus voelen alsof er een moedige of buitengewone en afwijkende keuze gevraagd wordt van je. Tegelijkertijd geeft het je de bibbers en wil je liever wegduiken, maar je weet ook dat dat niets verandert.

Ontspan en laat los

Mijn advies: blijf rustig en optimistisch, verwen je zelf en zoek het water op. Drink ook veel water. Dat is altijd belangrijk, maar met deze Maan zeker. Dus doe die dingen waarvan je weet dat je daardoor ontspant: mediteren, yoga, lekker in bad, een stuk rennen of wandelen. Het gaat erom dat je de opgepikte en de lastige emoties kwijt raakt. Dat je in staat bent om helder te denken en goed gefundeerde keuzes kunt maken voor de toekomst.

Ook heb ik wel eens gehoord dat mensen ontspannen van opruimen, stofzuigen, strijken of breien. Ach, er is voor iedereen een eigen manier. Het maakt mij niet uit zolang jij maar ontspanning ervaart.

Welke deur ga jij open zetten? Laat het me weten! Ik lees het graag.

Hoe deze Nieuwe Maan in Vissen concreet merkbaar kan gaan worden in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door het levensgebied (de astrologische huizen) waar de Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. Dat is dit keer 8 graden Vissen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een ontspannen en vernieuwende Nieuwe Maansronde gewenst!

Groet,
Karin