We zijn weer aangekomen bij de laatste dag van het jaar. Dit jaar hoef ik niet zoveel te snijden en voor te bereiden voor de viering van Oud & Nieuw. Dus mijmerend de courgettes of het fruit snijden is er dit jaar niet bij. Toch moet ik nog wel even stilstaan bij 2018. Het was voor mij zo’n overweldigend jaar vol extremen. Ik heb momenten tussen hoop en vrees geleefd en ik heb “tranen van gelukheid” gelaten. 2018 bracht een ijzige winterkou en een hete zomer. Letterlijk en figuurlijk.

 Er past wat mij betreft een mooie quote bij:

 In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer. 

 ~ Quote van Albert Camus

 Een prachtige quote die mij eraan herinnert dat hoe lastig het leven je het ook maakt, er is altijd dat onverwoestbare waakvlammetje diep in je hart. Dat vlammetje zorgt ervoor dat je elke dag weer opstaat en met jouw eigen kracht het leven weer kunt oppakken. Het zit in mij. In jou. In ons allemaal. Ik moet toegeven dat ik al vaker in mijn leven heb gevaren op mijn waakvlammetje. Maar het afgelopen jaar kreeg mijn waakvlammetje een naam en inhoud. 

Het winterkoninkje

Het jaar begon met een ontzettend leuke orakeldag. Ik trok voor veel lezers, vrienden en bekenden een mooie orakelkaart uit het dierenorakel van de Druïden. Ik had ontzettend leuke gesprekjes. Zo gaaf om te doen zo’n dag! Voor mezelf hoopte ik de Vuurdraak te trekken. Ik zat namelijk vol met plannen voor 2018. Ik stond in de startblokken. En zo’n krachtige Vuurdraak kon ik wel naast me gebruiken.

 Ik trok het Winterkoninkje. Lieflijk, klein en subtiel. Dit vogeltje lift mee met de adelaar om uiteindelijk boven iedereen uit te vliegen. En dus wist ik toen dat mijn jaar niet vol grootse vurige gebaren zou zitten, maar dat het zou bestaan uit kleine, slimme en subtiele acties. Terugkijkend was het een zeer passende kaart.

Switching gears

Maandenlang dacht ik dat 2018 de boeken in zou gaan als het jaar waarin ik een TIA kreeg. Maar halverwege het jaar zag ik hoe ik gedwongen werd tot een keuze. Na een switch in mindset zag ik hiermee de kans om mijn droom te gaan uitleven. Ja inderdaad, je kunt het slechter treffen. Dus daarmee heb ik besloten een smile op mijn gezicht te zetten en samen met mijn waakvlammetje plezier te maken. Om in mijn droom te geloven en ervoor te gaan. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt, fijne mensen ontmoet en mee samengewerkt. En zo zag ik toch mijn langgekoesterde wens in vervulling gaan: Mijn online academie kreeg vaste vorm! Nu kan ik zeggen: 2018 is het jaar waarin Astraya’s Sparkle Academy is geboren! 

 Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang voor de eerste cursus: Find Your LoveMatch made in Heaven! Volgende week, op 7 Januari 2019 gaan we starten met deze ontzettend leuke cursus. (Je kunt je nog inschrijven! Of je jouw liefde nog moet vinden of al gevonden hebt: ik beloof je, het wordt leuk!). Ook liggen er plannen klaar voor nog 4 korte cursussen. Bovendien zijn er zelfs al mooie ideeën voor dáárna! Je ziet: ik barst van de ideeën voor het komende jaar en daarna. Stay tuned!

Gouden letters

Natuurlijk besef ik dat alles nu zo anders had kunnen zijn. Gelukkig viel het dubbeltje meerdere keren op de positieve zijde voor mij. Zelf ben ik goed hersteld. Ook mijn moeder is weer beter en mijn zus kan weer opgelucht ademhalen; ze is begonnen met bloggen. Het is zo leuk om te zien hoe ook zij deze stappen zet! En onze mannen? Die hebben maar 1 gil nodig en dan zijn ze er. In tijden van crisis of van plezier. Nou ja, dat laatste wisten we al. 😉

Helaas moesten we wel afscheid nemen van een dierbare vriendin. Maar vanavond zijn we met ons vijven in goede gezondheid bij elkaar en gaan we proosten op het nieuwe jaar. Dat samenzijn, dat is waar ik het aller, aller, allermeest dankbaar voor ben. In dikgedrukte goudfolie letters!

Graag zie ik je terug in het nieuwe jaar.

Ik wens je een prettige jaarwisseling en een sprankelend 2019!

Veel liefs,

Karin

 

PS: Je kunt nog steeds meedoen met de WINACTIE! Lees verder:

GRATIS DOWNLOAD!

Wil je hier meer over weten? Dat kan! Sinds kort kun je mijn E-Book “Zie jezelf terug in jouw eigen Sterrenkompas” downloaden. Het E-Book geeft in 4 simpele stappen een inleiding in jouw geheel eigen persoonlijke horoscoop. Hiermee ontdek je jouw Zon, Maan en Ascendant in jouw horoscoop. Er zitten uitknipvellen bij waarmee je gemakkelijk jouw eerste stappen in de astrologie zet. Wil je meer informatie of gelijk jouw eigen gratis exemplaar aanvragen? Klik HIER.

WINACTIE! 

Met het downloaden van jouw exemplaar van mijn E-Book kun je ook meedoen aan de winactie! Hoe kun je winnen? Dat lees je bij de downloadlink van het E-Book. Snel downloaden dus!

Je kunt een gratis ticket voor deelname aan mijn online cursus Find your LoveMatch made in Heaven winnen (t.w.v. 47,-). Deze start op 7 januari 2019 en is een boeiende reis voor singles maar ook zeker een ontdekkingsreis vol met “aha-erlebnissen” voor relatiepartners. HIER lees je er alles over.