volle-maan-in-kreeft-2017

Met de bewolking is het wat lastiger te zien, maar er is weer een VOLLE Maan in aantocht. Dit keer in Kreeft. Toch kun je deze Maan wel heel goed voelen. Normaliter is de volle Maan een tijd waarin de emoties wat meer aan de oppervlakte hangen, maar met de Maan in het teken Kreeft kun je echt niet meer om die emoties heen. De Kreeft is tenslotte niet voor niets de Koningin van de Gevoelswereld. Een zeer levendige wereld zelfs!

Daarbij is er nog véél méér daar boven ons hoofd gaande wat ons wat heetgebakerd kan achterlaten. Samen met de Zon en de Maan die tegenover elkaar staan zijn er nog 3 andere planeten, nl. Pluto, Uranus en Jupiter die gezamenlijk een vierkant vormen. Dat vierkant staat in tekens die “ Hoofd-tekens” genoemd worden (Kreeft, Weegschaal, Steenbok en Ram). Dat betekent dat er een energie heerst waarbij je het gevoel kan hebben dat je overal op moet reageren. Het maakt je nerveuzer dan anders. Dit kun je intens voelen en wellicht voel je ook dat je geneigd bent plotseling beslissingen te nemen. Maar wees gewaarschuwd: die keuzes kunnen maar zo wat minder goed doordacht zijn. De spijt komt later.

Met deze ambitieuze en wedijverige energie beland je voor je het weet in een ruziesfeer. Ik moet hierbij gelijk denken aan een de song “Please don’t leave me” van Pink waarin ze vraagt:  “Can’t you tell that this is all just a contest? The one that wins will be the one that hits the hardest?”

Bij deze Volle Maan kun je alleen winnen als je het hoofd koel houdt, kalm blijft, geduldig blijft en de beschikbare tijd en energie goed verdeelt. Zie je eigen aandeel in het geheel en bedenk vooral ook dat je samen écht een stuk verder komt! Ga naast elkaar staan, niet tegenover elkaar. Want ook dat is de pure energie van Kreeft: ondanks de enorme chaos aan emoties blijft ze altijd vertrouwen en weet ze het op te brengen om lief te hebben.

Maak ruimte voor je emoties en laat die emoties los die jou vasthouden op een plek waar je niet wilt zijn. Daar is de Volle maan uiteraard een perfecte tijd voor. Loslaten wat jou niet meer dient.

Dat geldt ook voor al het andere waarmee jij jezelf in dit leven voedt. Natuurlijk geldt dat dan ook voor hetgeen je elke dag op jouw bord vindt. Eet jij vooral om de honger te stillen of ben je op een bewuste wijze je lijf aan het voeden? Ik hoop dat je bewust met jouw voeding bezig bent en dan ook geen lege calorieën of kunstmatige (soms zelfs giftige) toegevoegde middelen tot je neemt. Jouw gezondheid en levenskracht zullen er zeker baat bij hebben.

Maar ook de negatieve structuren in je leven, of relaties die alleen van je willen profiteren of willen dat jij gelooft wat zij geloven. Ook al pas dat laatste helemaal niet bij je. Maar denk ook eens aan jouw eigen negatieve gedachten. Laat die emoties los en bevrijd jezelf.

“Holding on to anger is like drinking poison and expecting the other person to die” – Buddha

Heb jij een goede voedingstip? Laat het me weten! Ik lees het graag.

Hoe deze Volle Maan in Kreeft concreet merkbaar kan gaan worden in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door het levensgebied waar de Maan (22 graden Kreeft) doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een liefdevolle volle Maan gewenst!

Groet,
Karin