Volle Maan in Maagd

Het moet niet gekker worden! Mijn nieuwe telefoon sommeert mij om hem op te schonen, want dat was al langer dan 7 dagen(!) geleden voor het laatst gebeurd. Ik heb het maar braaf gedaan.  Het is duidelijk: de orde- en opruimmodus staat hier aan. Hoe dat komt? Door de Volle Maan in Maagd!

De Volle Maan in Maagd houdt van orde en overzicht. Het wakkert de behoefte aan naar meer structuur en hygiëne in het dagelijks leven en om jezelf (en gezin) gezonder te voeden. Het kan je zeer dienstbaar maken en je hebt met deze Volle Maan ook meer oog voor detail.

Merk jij het ook? Ligt jou ook van alles in huis in de weg? Een stapel boeken hier, folders en kranten daar. Geen overzicht van wat er in de voorraadkasten ligt. Vakantiekleding, winterkleding en zomerkleding door elkaar. En och, die ramen mogen ook wel weer eens een emmertje water zien. (Nee mam, dat is geen hint. 🙂 )  Ik heb zin om mijn huis eens grondig onder handen te nemen. En daar had ik al een goede start mee gemaakt. Ik blijf nog wel even doorgaan.

Schoonmaak met Happy End

Als je dan toch met de Voorjaarsschoonmaak gaat beginnen, neem dan niet alleen het huis, maar ook andere gebieden van jouw leven mee. Denk bijvoorbeeld aan de computer, wis regelmatig de cookies en schoon de bestanden op. En vergeet vooral de GSM niet. 🙂  Het is ook een goede tijd om orde aan te brengen in de administratie en om de financiën nog eens te doorlopen. Dat is zeker een aanrader met Venus Retrograde (onze Planeet van Liefde en Geld in de achteruit) die aanmoedigt om de financiën eens goed onder de loep te nemen en te optimaliseren waar nodig blijkt.

Ook de planten, zowel binnen als buiten kun je onder handen nemen. Maar vergeet bovenal jezelf niet! Tussen al die opruimklussen door mag je zelf best eens lekker naar de sauna of een dagje spa. Lekker gezond eten en drinken. Pak op tijd ontspanning. Heerlijk langs het water of door de natuur is heerlijk. Zeker nu met die ontluikende natuur zo vlak voor de start van het nieuwe voorjaar.

Het is een cliché, maar zo werkt het nou eenmaal met clichés, anders worden het geen clichés:

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.

Op deze manier krijg je een voorjaarsschoonmaak met een Happy End.

Ruimte maken

Met de Maagd-energie kun je feilloos inschatten wat je nog wil houden en waar je afstand van kunt doen. Door simpel te bedenken wat je nog kunt gebruiken en wat jou niet meer dient, kun je een goede schifting maken. Zijn er spullen bij die wellicht te goed zijn om weg te gooien, maar kun je er zelf niks meer mee? Misschien kun je er iemand anders blij mee maken of anders breng je het naar de Kringloop en gun je de spullen zo een tweede leven.

De Zon die tegenover deze Maan in Maagd staat, loopt nu door Vissen. Dat is waar jouw dromen en idealen aan de orde komen. De vorige keer met nieuwe Maan zijn we aangemoedigd om een overzicht te maken van al onze ideaalplaatjes. Heb je gemerkt hoe daar beweging in aan het komen is? De Maagd-energie is zeer praktisch en realistisch. Dus voor die dromen, idealen of plannen, hoe je ze ook noemt, of in welk stadium ze ook zijn, is het een goede tijd om in ieder geval de eerste stappen daarvoor te zetten zodat ze op termijn volledig neergezet kunnen worden.

Het is goed om te beseffen dat je met al dat opruimen, ruimte maakt voor jezelf. Je krijgt weer overzicht. Daarmee kun je weer zelf de teugels in handen nemen en kiezen om jouw wensen, idealen of nieuwe wendingen in jouw leven te manifesteren. Je creëert ruimte om jouw plannen ten uitvoer te brengen.

Ben jij ook al lekker enthousiast aan het opruimen? Laat het me weten! Ik lees het graag.

Hoe deze Volle Maan in Maagd concreet merkbaar kan gaan worden in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door het levensgebied (de astrologische huizen) waar de Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. Dat is dit keer 22 graden Maagd.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een opgeruimde en relaxte Volle Maan gewenst!

Groet,
Karin