Welkom Lente 2017

Heerlijk dat zonnige weer van vorige week! Heb je ook zo lekker de tuin opgeruimd? Of het terras weer schoongemaakt? Zelf heb ik het balkon opgeruimd en de plantjes uit hun winterjasje gehesen. Tot mijn grote genoegen zag ik tussen de oude dorre bladeren en takken ook weer lichtgroene blaadjes verschijnen en ook alweer knopjes in de rododendron! Heerlijk, de lente begint!

Vandaag schuift de Zon het teken Ram binnen. Daarmee begint de Lente. WELKOM LENTE!

Het is de dag waarop het even lang licht is als donker. Vanaf vandaag zal de dag het weer winnen van de nacht: het zal weer iedere dag iets langer licht zijn dan donker.

De tijd kenmerkt zich door de Ram-energie: Levenslust! De natuur geeft het voorbeeld met al die jonge loten en knoppen die inmiddels al weer zichtbaar zijn. De planten en de struiken willen groeien dus maak ruimte als je dat nog niet gedaan hebt. Laat je hierdoor vooral ook inspireren voor de tuin van jouw leven: maak ruimte voor die jonge lichtgroene uitlopers (jouw idealen en dromen), verzorg ze en geef ze liefde en groeikracht.

Met de 0 graden Ram begint er ook een nieuw astrologisch jaar.  Als we kijken naar de horoscoop van de start van de Lente dan valt gelijk op dat er op dit moment 4 spelers plus een extra punt in het teken Ram lopen. De Maan staat samen met Saturnus. Dat samen belooft weer veel activiteit en dynamiek in ons dagelijks leven voor de komende tijd. Tussen de verrassingen en de plotselinge wendingen door moeten we ons staande houden door te blijven geloven in onszelf, te staan (desnoods vechten) voor wat ons lief is en vooral ook nieuwe wegen zoeken en onszelf niet weerhouden om deze nieuwe wegen in te slaan. Mars loopt daarbij dan nu in Stier. Daarmee zal de strijder in ons de energie vinden om gestaag door te werken om zo met opgestroopte mouwen de klus die voor ons ligt met succes te klaren.

Ondanks dat het voorproefje van de lente inmiddels weer is ingeruild voor wat bewolkter en regenachtiger weer met een flinke wind kan ik tóch niet wachten om die frisse nieuwe lente-energie van buiten weer naar binnen te halen!

Heb jij ook al jonge lichtgroene uitlopers en bloempjes in de knop gespot?  Laat het me weten! Ik lees het graag.

Ook deze planetenstand kan concreet merkbaar gaan worden in jouw leven. Hoe dit zal gaan uitwerken, wordt voor een groot deel bepaald door het levensgebied (de astrologische huizen) waar de betreffende planeten doorheen lopen in jouw persoonlijke horoscoop. Met name het huis waar het teken Ram op staat, zal in dit geval interessant zijn om te bekijken.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een heerlijke, warme en zonnige Lente toegewenst!

Groet,
Karin