nieuwe Maan in Ram

Voel jij het ook? Dat gevoel dat je klaar bent om het avontuur aan te gaan? Die bruisende energie van binnen? Dat je niet kunt wachten om het eruit te laten komen?

Komt het door de Lente? Doordat er weer lammetjes geboren worden? Of omdat de natuur weer groen kleurt en zo lekker fris ruikt? Alles ademt weer de sfeer van een Nieuwe Start!

In de nacht van maandag op dinsdag is er weer een nieuwe Maan. In Ram! De nieuwe Maan is altijd goed voor maken van plannen voor de komende Maanronde van 4 weken. Maar deze nieuwe Maan is de eerste van het nieuwe astrologische jaar. Met de Ram-energie is deze Maan goed inzetbaar voor alle nieuwe frisse starts. Deze energie kenmerkt zich door levenslust, enthousiasme, energie, niet achterom kijken maar vooruit, en wel in volle vaart!

2 Weken geleden met de Volle Maan in Maagd was het de tijd om afscheid te nemen van alles wat we niet meer nodig hadden. Dit om ruimte te maken voor het nieuwe. Ruimte voor jouw plannen, dromen en idealen. En nu is het tijd om daarmee aan de slag te gaan. In volle vaart vooruit!

Licht Ontvlambaar

Momenteel zijn er naast de Zon en de Maan in Ram nog 4 planeten in Vuurtekens te vinden. 3 Daarvan t.w. Venus, Uranus en Mercurius lopen momenteel ook door Ram. Dan kan maken dat je zo enthousiast bent, dat je helemaal opgaat in jouw eigen bezigheden. Met al dat vuur in de kosmos heb je nou eenmaal geen aanmoediging van buiten nodig. Het vuurtje brandt van binnen! Dus wat jouw omgeving ook zegt, je hebt er weinig oog en oor voor.

Jouw ambities en plannen kunnen wat out-of-the-box gedacht zijn. Afwijkend van wat men van je verwacht. Toch is het voor jou belangrijk om het verder uit te werken en om er mee bezig te zijn. Dat kan voor spanning zorgen en met al dat vuur in de Kosmos zijn we allemaal wat licht ontvlambaar. Een woordenwisseling of ruzie ligt dan al snel op de loer.

Om dit voor te zijn, is het goed te beseffen dat we allemaal wat licht ontvlambaar kunnen zijn. Om deze energie positief te blijven aanwenden is het goed om geduld te bewaren. Dit kan lastig zijn als jij in jouw eigen horoscoop al veel vuur hebt. Maar toch is het goed om even na te denken. Het is goed te bedenken: Wil je kost wat kost gelijk hebben? Of wil je vrede? Wat is je meer waard?

Wrijvingswarmte

Overigens zeg ik niet dat je dan maar moet handelen naar de verwachting van de ander. Blijf op jouw eigen pad. Voor jezelf opkomen is hier de beste optie. Doe het wel met zachtheid. Mocht je dus op onbegrip stuiten: Praat erover, overtuig de ander en maak ze deelgenoot. Wie weet ontvang je uit onverwachte hoek bruikbare tips en support!

Met zachtheid erover praten, klinkt als onmogelijke opgave met al die Ram energie, toch kan het wel.  Mars de planeet die bij Ram hoort, loopt momenteel door Stier. Venus de planeet die bij Stier hoort loopt door Ram. Ze zijn dus als het ware op de koffie bij elkaar (in astrologische termen noemen we dit “in receptie”) en daarom houden ze elkaar goed in de gaten en werken ze als het ware samen. De solistische Mars werkt ineens samen met Venus en Venus voelt ineens een ware vechtlust voor alles wat haar lief is.

Nou ja…. Een samenwerking tussen Mars en Venus? Verwacht zeker geen perfecte harmonie of pais en vree bij die twee. Ze flirten en kibbelen samen heel wat af! En het gaat er ook vaak ruig aan toe en dan bevechten ze hun eigen standpunt. Juist DIE wrijvingswarmte is de drijvende kracht waarmee ze samen heel wat voor elkaar krijgen!

Voor welk nieuw avontuur bruist jouw hartje? Laat het me weten! Ik lees het graag.

Hoe deze Nieuwe Maan in Ram concreet merkbaar kan gaan worden in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door het levensgebied (de astrologische huizen) waar de Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. Dat is dit keer 7 graden Ram.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een bruisende en energieke Nieuwe Maansronde gewenst!

Groet,
Karin