Volle Maan in Ram

“Zijn ze nou helemaal gek geworden?” Hoor ik een vrouw vol ongeloof vragen aan haar man, die naast haar zit. Ze zit aan een tafeltje naast me in de foyer van het vakantiehotel. Ze checkt net haar email, ze verwachtte een mail, maar niet dit antwoord. Ze is het duidelijk niet eens met hoe ze behandeld wordt. Ik herken haar woorden en de emotie die erbij hoort. Ik zie het momenteel weer veel gebeuren, zowel in mijn eigen leven als ook om me heen: er wordt weer weinig tot geen rekening gehouden met de belangen en gevoelens van een ander. Het lijkt wel in de lucht te hangen.

En ja hoor, dat doet het ook! We hebben namelijk 5 oktober om 20:40 uur weer VOLLE MAAN in RAM. Deze Volle Maan weerschijnt het licht van de Weegschaal-Zon. De planeten die erbij horen zijn Mars en Venus en die maken een bijzondere en mooie samenstand in Maagd ten tijde van deze Volle Maan. Hiermee krijgen we een dringend verzoek van deze Maan om zowel de mannelijke als vrouwelijke energie meer in balans te brengen. Het geeft een grote creatiekracht.

Nu is het zo dat in onze maatschappij vooral de mannelijke energie bijzonder gewaardeerd wordt en zelfs aangemoedigd wordt. Je moet  altijd in zijn voor het volgende avontuur, je moet vooruit, stilstand is immers achteruitgang. Hoezo reflecteren? Actie, in vol  galop, hophop tjoptjop! 😉 Op zich mooi als je dat kunt bijbenen. En als het goed bij je past.  Maar tegenwoordig zie je toch ook heel vaak een strijdlust waarbij  je -als je goed kijkt- opportunisme de boventoon ziet voeren.

Deze Maan nodigt uit tot vragen als: sta ik ook stil bij de belangen van diegenen die ermee gemoeid zijn? Heb ik voldoende geluisterd naar wat de belanghebbenden nodig hebben? Kan ik me verplaatsen in de ander? Wat zou ik dan fijn vinden in die situatie? Kan ik ook volstaan met een compromis? Toegegeven: je moet er even bij stilstaan – da’s weer niet populair – maar met een compromis creëer je een breder draagvlak en zo kom je toch echt een stuk verder.

Hang je echter te veel in de vrouwelijke energie dan overstroom je door het bedenken van veel plannen. Je loopt de plannen telkens minutieus na en dreigt overspoeld te raken door de meningen van anderen. Je wilt met iedereen rekening houden. Geen conflicten en vooral de harmonie bewaren. En zo blijven de plannen slechts mooie dromen. Als jou dit bekend voorkomt dan heeft deze Volle Maan een mooie aanmoediging voor je. Ze wil je aansporen om te luisteren naar de passie in jouw hart. Dat je deze passie gaat uitleven. Geef jouw mening en  kom voor jezelf op.

Met deze Volle Maan word je uitgenodigd om een risicootje te nemen en om de eerste stappen te zetten naar de uitwerking van jouw plannen in realiteit.

Heb jij de balans al gevonden tussen jouw vurige innerlijke strijder en de menslievende innerlijke Godin? Wie overheerst bij jou? Ik hoor het graag!

 

Hoe deze intense en creatievolle VOLLE MAAN zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar deze Volle Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing is te vinden in het huis waar 12 graden Ram en Weegschaal in vallen. Ook de conjunctie van Mars en Venus op 19 graden Maagd is daarbij van belang om te bekijken. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een fijne en rustige Volle Maan gewenst!

Groet,
Karin