Ja, de laatste uurtjes van de Zomer van 2017 zijn nu officieel toch echt aan het wegtikken. Al had ik het gevoel dat ik al wel weken de Herfst om me heen voelde. De kou, de regen, de verkleurde blaadjes aan de bomen, de gevallen kastanjes en natuurlijk de paddenstoelen….

Toch is ook de Herfst een seizoen om vol van te genieten!

Op vrijdag 22 september 2017 om 21.03 uur loopt de Zon het teken Weegschaal binnen. Dat kenmerkt het begin van de Herfst. De Weegschaal die mooi symbool staat voor het terugbrengen van de harmonie tussen licht en donker. Het zal natuurlijk niemand ontgaan zijn dat de dagen weer korter worden en de avonden weer langer. De uitbundige natuur is uitgebloeid, komt weer tot rust en herpakt ook weer haar evenwicht. Ze laat ons nog wel de kleurenpracht aan bomen en struiken na.

Het is een goede tijd om onze blik naar binnen te richten en de balans op te maken voor onszelf. Heb je geoogst wat je voor ogen had of zijn er voor volgend jaar toch wijzigingen door te voeren?

Met het einde van de Zomer kijk ik enigszins met weemoed terug naar die lichte en warme zomertijd. Toch kijk ik ook uit naar al die prachtige kleuren in de natuur.  En met die intense geuren en het gemoedelijke sfeertje in huis ga ik ook dit jaar weer volop genieten van het komende seizoen! Welkom Herfst!

Een fijne Herfst toegewenst!
groet,
Karin