nieuwe maan in maagd

Bij de vorige volle Maan in Vissen, 2 weken geleden, sprak ik in het blog over opruimen. Zowel de fysieke ruimte om je heen alsook het opruimen van alle emoties en gedachten. Natuurlijk ben ik ook zelf braaf gestart met opruimen. Omdat ik plannen tot het reorganiseren van mijn huis heb, moet er een specifieke kast uitgezocht worden. Ik kwam erachter dat ik toch al jáááren niet meer in die kast gekeken moet hebben! Er lag werkelijk van alles in. Leuke oude horoscooptekeningen van 20 jaar geleden kwam ik tegen. Handmatig berekende horoscopen met korte rapportjes voor mijn toenmalige collega’s. En ook de allereerste horoscooptekening uit 1995 die ik met passer en geodriehoek te lijf ben gegaan, om zo de tekening “from scratch” af op te bouwen en in te tekenen a.d.h.v. de handmatige berekeningen. Wellicht ga ik die tekening nog inlijsten. Tjonge, wat is er toch veel veranderd in de tussentijd! 🙂

Naast die plezierige vondsten vielen mij ook stukken in handen die minder leuk waren. Tja… dat kom je ook altijd tegen als je opruimt, nietwaar? Die minder leuke stukken leken alsof ze van gisteren waren. Het onrechtvaardige aspect, mijn onvrede daarover en het waarom kwamen als vanouds weer boven borrelen….

Cheiron in de hoofdrol

En dat is het thema waarmee deze NIEUWE MAAN IN MAAGD ons dit keer een dienst wil verlenen. Hoewel de Maan in Maagd vlijtig van aard is en van een opgeruimd huis houdt, hebben we bij deze Maan heel wat te stellen met de kleine en relatief recent ontdekte Cheiron. Deze Cheiron representeert het stuk in onze horoscoop waar we ons verwond voelen. Waar ons onrecht is aangedaan. Waar we het waarom afvragen. Het is taaie koek waar je behoorlijk op moet kauwen om het te kunnen slikken. Accepteren is hierbij toch wel de enige sleutel.

Bij deze Nieuwe Maan in Maagd staat natuurlijk ook de Zon in Maagd en daarnaast zijn er nog 3 planeten in Maagd te vinden, t.w. Mercurius, Venus en Mars. Er is dus veel Maagd-energie in de Kosmos dat naar perfectie verlangt. Maar gelukkig komt er bij de Maagd-energie ook veel realisme-zin kijken dus maak daar gebruik van en omarm de imperfectie. Haal de wijze lessen uit de ervaring van de zere plek en neem deze mee in jouw toekomstplannen. En wellicht kun je andere mensen inspireren of de weg wijzen door jouw ervaring op te schrijven. Bovenal wil deze NIEUWE MAAN IN MAAGD dat je de wijze lessen doorleeft en constructief gaat inzetten.

De uniciteit van imperfectie

Alsof het nog niet heavy genoeg is, doen ook Uranus en Jupiter nog “gezellig” mee in deze ronde waarbij het perfectionisme toch niet echt zo goed gaat lukken. Maar gelukkig hoeft dat ook niet. Jupiter werpt nog eens het licht op het gevoel van onrechtvaardigheid over de hele kwestie en wil vooral dat je de ervaring over onrechtvaardigheid gaat inpassen in jouw visie op en verwachtingen van het leven. Uranus kan momenteel behoorlijk nerveus en geïrriteerd maken. Probeer in ieder geval je kalmte te bewaren zodat je toch vooral de uniciteit van jouw persoon en het potentieel dat daar vanuit gaat kunt zien. Met zoveel planeten in aardetekens is het altijd een goed idee wanneer je de natuur in gaat om weer te aarden en om weer tot rust te komen.


Ook Leonard Cohen zong over dit thema in de song “Anthem”. Een mooie zin daaruit:

There is a crack in everything, that’s how the light gets in.


Gelukkig is niet alles wat gebroken en gebarsten is rijp voor de stort! In de specifieke kast die ik aan het opruimen was, vond ik ook een fotoboek van het prachtige Barcelona. Al bladerend door het boek vielen mij vooral de vele foto’s van de bonte mozaïeken van de Spaanse Gaudí in Parc Guell op. Prachtig! En eigenlijk best toepasselijk als je bedenkt dat de kunstwerken gemaakt zijn van gebroken tegels! Ja, zo kan het dus ook.

Durf jij te inspireren met jouw “cracks”? En zo ja, laat me weten hoe! Ik hoor graag van jou.

Hoe deze nieuwe Maan in Maagd concreet merkbaar kan gaan worden in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door het levensgebied (de astrologische huizen) waar de Nieuwe Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing is te vinden in het huis waar 27 graden Maagd in valt. Cheiron staat momenteel opposiet van de Nieuwe Maan en dus in het tegenoverliggende huis/levensgebied. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een kalme en constructieve nieuwe Maansronde gewenst!

Groet,
Karin