Het is weer tijd voor een nieuwe VOLLE Maan! In Vissen dit keer. Je had haar vast al zo mooi zien schijnen. Het is de Volle Maan die volgt op die heftige nieuwe Eclips-Maan in Leeuw 2 weken geleden. Heb je het effect ook zo duidelijk gevoeld? Het was een maan die aanspoorde om via jouw dromen en verlangens te onderzoeken waar het vuurtje in jouw hart van gaat vlammen. Ik zag om me heen allerlei mensen die óf met hun verhoogde energie geen raad wisten en rusteloos rondrenden, bijna doelloos te noemen óf juist mensen met een enorme vermoeidheid en die op die manier niks uit hun handen kregen, minstens even doelloos. Tijd dus om daar wat aan te doen: opruimen, vergeven, dankzeggen en loslaten. Ruimte maken.

En dat is precies waar deze VOLLE MAAN IN VISSEN ons bij wil aanmoedigen:  opruimen, afscheid nemen, loslaten en ruimte maken voor nieuwe stappen. Dat klinkt lekker gemakkelijk en dat is het soms ook. Maar vaak moet er eerst een brei aan gedachten, emoties en gevoelens aan voorafgaan. En in die rollercoaster is het risico op afdwalen en verdwalen heel erg groot!

Ik merk die afdwalende energie zelfs bij het schrijven van dit blog-artikel! 😉

Het Maan/Neptunus-verbondje

De planeet Neptunus maakt een mooi setje met de Maan en samen maken ze de energie supergevoelig! Je voelt nu meer. Véél meer. Ook van anderen om je heen: humeurtjes, emoties, verwachtingen. Noem maar op. Probeer dus onderscheid te maken tussen wat van jou is en wat van de ander. Dat is al stap 1.

Je kunt nu beter dan anders tussen de regels door lezen. Maar daarin kun je jezelf ook verliezen. Het verbondje tussen de Maan en Neptunus is namelijk ook “ijzersterk” in fantaseren! Laat dus ook jouw brein geen loopje met je nemen waardoor je té kritisch bent op jezelf. Gevolg kan zijn dat je je volkomen alleen en in verwarring kunt voelen. Complete chaos! En die mooie plannen? Tja…. Die staan dan al lang weer in de ijskast……Zonde!

De Maan/Neptunus-set is ook heel goed om die oude emotionele stuff op te ruimen. Het is de ideale tijd om ermee aan de slag te gaan. Laat het los, vergeef mensen en ruim op. Of het nou om spullen gaat, of om situaties, om mensen die voor jou niks positiefs bij te dragen hebben, oude concepten die jou niet meer dienen of toekomstbeelden die helaas niet meer haalbaar zijn: ze nemen kostbare ruimte in.

Verlossing in de reflectie

Ja, ik weet het, de energie van deze Volle Maan in Vissen kan nogal overweldigend aanvoelen. Maar weet dat deze volle Maan het licht van de Maagd-Zon reflecteert. Die Maagd-Zon is als aardeteken heel praktisch en nuchter van aard. De Maagd-energie is opgeruimd en kan als een van de beste onstabiele energie in goede banen leiden. Een manier om al die chaos weer rustig te krijgen, is door de natuur in te gaan, het bos in of het water op te zoeken. Zoek de stilte op en krijg weer grip op jouw eigen verlangens en wensen.

Deze Volle Maan geeft ook veel input aan romantiek, dromen en inspirerende denkbeelden. Samen met de Maagd-energie heb je zo goede tools in handen om te werken aan jouw dromen en verlangens. Maak ze concreter door bijvoorbeeld een visionboard te maken. Dat werkt altijd goed: je ziet zo heel helder voor je wat er gebeuren moet. Laat je niet afdwalen of ontmoedigen. Geloof in jezelf en in jouw dromen. Haal adem, recht je rug en pak die mooie plannen maar weer uit de ijskast!

Aan welke droom ga jij weer verder werken? Laat het me weten! Ik hoor het graag!

Of deze waterige volle Maan jou nou sentimenteel en melancholisch maakt of juist vol met inspiratie brengt, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar deze Volle Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing is te vinden in het huis waar 13 graden Vissen in valt. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de welkomsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een opgeruimde en inspirerende Volle Maan gewenst!

Groet,
Karin