welkom-winter-2

Op 21 december 2016 schuift om 11:45 uur de Zon in het teken Steenbok. Daarmee is bij ons de WINTER aangebroken. Welkom Winter!

Het kenmerkende van deze tijd is dat vanaf deze dag het daglicht weer langzaam terugkomt. We hebben hiermee de kortste dag dus gehad. De terugkomst van het daglicht vieren we met het branden van kaarsen.

Hoewel we druk zijn met de kerstdecoraties, de kerstgroeten, het kerstdiner en de cadeau ’s is het toch goed om jezelf enige rust te gunnen. Net zoals de natuur. Zo raak je niet ondergesneeuwd in alle hectiek rondom de feestdagen.

We worden hierbij een handje geholpen door Mercurius die sinds maandag 19 december achteruit is gaan lopen. In deze periode is  het goed om jouw blik naar binnen te richten en te reflecteren.

Deze retrograde periode wordt vaak in verband gebracht met o.a. haperende communicatiemiddelen, miscommunicatie en stagnerend verkeer op de weg. Zelfs in de zgn. schaduwperiode van deze retrograde Mercurius raakte ik een hele map met zo’n 800 foto’s kwijt, liep mijn gsm telkens vast en stagneerde de verbouwing van mijn badkamer.

Toch kan deze periode van Mercurius ook van toegevoegde waarde zijn. Een retrograde Mercurius is altijd goed voor heroverwegen van zaken, kijken waar in het proces verbeteringen aangebracht kunnen worden, voor reflectie en je gedachten op een rij krijgen.  Ook voor het weer opnieuw oppakken van langer liggende klussen of het opschonen van een archiefkast of de mailbox.

Deze Mercurius Retrograde loopt samen met een Pluto-samenstand en dat maakt de sfeer erg intens. Het kan zijn dat gesprekken meer confronterend zijn dan gewoonlijk. Dat kan verbaal maar ook non-verbaal zijn! Deze samenstand is wel écht super als je onderzoek moet verrichten, of als je anderen moet overtuigen van een kwestie.

Mercurius maakt ook een verbinding met Uranus en Jupiter. Dit kan je nerveus maken. Ook dat je daardoor zaken minder goed overdenkt en te snel “ja” zegt. Het kan zijn dat je te optimistisch bent, te veel hooi op je vork neemt of beloftes doet die je niet kunt nakomen. Wees daar alert op. Zoals altijd is de energie ook positief aan te wenden: met die alerte houding kun je juist heel goed out-of-the-box denken. Met een beetje rust in je hoofd ploppen de meest inventieve gedachten in je op. Je kunt zaken net even anders bekijken en er juist van leren. Daarmee jouw kennis vergroten.

Mercurius blijft nog tot 8 januari achteruit lopen. Het blijft in deze periode zeker een aanrader om eerst na te denken en dan pas te spreken.

Merk je dat je nerveus bent of voel je spanning opkomen? Haal een paar keer diep adem en reset jezelf. Blijf zo bij jezelf.

Geniet deze winter volop van het licht in jezelf en laat het schijnen voor jou en jouw naasten.

De beschrijving van de werking van de planeten is een algemene duiding die voor iedereen merkbaar kan zijn. Ongeacht welk sterrenbeeld je hebt. Hoe jij deze planeetstanden concreet in jouw leven kunt ervaren zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de het levensgebieden die met de planeten worden aangeraakt in jouw eigen individuele horoscoop.

Heb je geen inzicht in jouw horoscoop, maar ben je wel nieuwsgierig? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want voor mijn nieuwsbrieflezers kijk ik op verzoek naar hoe de beschreven planeetstand in de individuele horoscoop naar voren komt.

Ben je al lezer van de nieuwsbrief? Heel erg leuk! Stuur mij dan een mail met:

  • jouw verzoek
  • jouw geboortedatum
  • geboortetijd en
  • geboorteplaats.

Ik maak dan voor jou een PDF van jouw geboortehoroscoop met de uitleg van de beschreven Mercuriusstand in jouw horoscoop. Dit alles krijg je uiteraard op de mail. Ik kijk met veel plezier naar jouw horoscoop.

Ben je nog geen lezer? Schrijf je snel in, want dan krijg je:

  • de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles vol met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent
  • een update van de meest recente blogs
  • allerlei interessante weetjes en nieuwtjes én
  • als DANK voor de inschrijving de downloadlink naar Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link volgt dan na inschrijving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier. Welkom!

Een fijne Winter gewenst!

Groet,
Karin