Welkom Zomer door Astraya AstrologieDe start van de Zomer blijkt toch wat aan de frisse kant te zijn. En dus lijkt het erop dat de Zomer ook een beetje geschrokken is van de kalender en nu wat terugdeinst om helemaal voluit zichzelf te zijn! 😉 Maar eerlijk gezegd kan ik het de Zomer ook niet kwalijk nemen: ook ik heb moeite om de kalender bij te houden. Tjeempie wat gaat de tijd snel. En zo is het toch ineens Zomer!

Zullen we de Zomer met zijn allen weer tevoorschijn roepen door hem een warm welkom te heten? Nou daar gaat ie dan 3-2-1: WELKOM ZOMER!

Elk jaar wanneer de Zon het sterrenbeeld van Kreeft inschuift, is het bij ons op het halfrond Zomer geworden. Dat gebeurt bij ons exact om 12:08 uur.

Er begint dan een periode dat zich kenmerkt met een voedende rijke oogst, voedend zonlicht en voedende tijdsbesteding met familie en vrienden. Krijg jij nu ook beelden van een warme zomeravond, met heerlijke gerechten boven het bbq-vuur, fijne bijgerechten, vrolijke mensen en vooral veel gezelligheid? Het is een tijd van genieten!

Een Zomer vol Retrogrades

De Zomer staat dit jaar planetair gezien in het teken van de retrogrades. Veel planeten nemen het ervan en gaan achteruit lopen. Dat kan maken dat je een afremming voelt. Of dat je wat meer dan normaal in jezelf gekeerd kunt zijn. Op dit moment lopen achteruit: Jupiter, Saturnus, Pluto en sinds afgelopen dinsdag ook Neptunus.

Ik weet niet of jij er ook wat van hebt gemerkt afgelopen dinsdag maar bij mij viel de wifi uit, mijn gsm viel uit (die moest ik half uit elkaar halen om weer een teken van leven te laten zien), ook mijn klok stond stil en midden in een geleide-meditatie hadden we hier in de omgeving ook nog te maken met stroomuitval. Het leek alsof Neptunus in zijn verse retrogang even opnieuw moest kalibreren.

Toch is dit echt geen tijd om te vrezen! Neptunus retrograde geeft ook juist kansen. Het is de planeet van de dromen, de fantasie en de intuïtie.  Maak daar gebruik van en ga brainstormen over wat je wenst voor de toekomst. Luister naar jouw intuitie. Die is nu extra sterk. Brainstorm daarbij over hoe je dat in kunt zetten. Bekijk dan ook met wie je kunt of wilt samenwerken. Maak er een visionbord van en ga ervoor!

Aan de andere kant kun je te maken krijgen met emoties en gevoelens. Hoe sterker je ze hebt weggedrukt, hoe sterker ze nu naar boven komen. Laat je gevoelens er zijn. Dat mag. Luister ernaar en hoor wat ze te zeggen hebben. Je kunt veel over jezelf te weten komen nu. Vooral over de diepere lagen van jezelf.

De overige retro’s geven kansen om obstakels die onder de oppervlakte liggen op te duiken en korte metten mee te maken. Ook het reorganiseren van bepaalde delen van je leven door het onderzoeken van patronen en structuren die niet meer behulpzaam zijn en die vanaf nu toch echt anders moeten. Ook verantwoordelijkheden die je in het verleden hebt laten liggen komen de revue nog een keer passeren om er een beslissing over te nemen.

Mars Retrograde

Zodra Mars ook nog eens retrograde gaat lopen (vanaf 26 juni) kan het zijn dat je voelt alsof je minder energie hebt. Maar wie zegt dat je ook alle branden moet blussen met jouw kostbare energie? Het geeft juist meer focus voor dat wat je écht wilt. En ook meer wilskracht. Afhankelijk van hoe harmonisch de planeten in jouw eigen horoscoop verbinding maken met deze achteruitlopende Mars, kun je ook minder ongeduldig en socialer in het contact met andere mensen worden. Zo zie je maar dat aan elke afremming ook een positief randje zit. Dus wederom mijn advies om met deze retrogrades te werken: Stay Calm & Smell the Roses.

Blijf Genieten

Maar wat er ook gebeurt, zorg ervoor dat je geniet deze Zomer,  van de dagen die nog boordevol licht zitten, de warmte en de vakantietijd met onze dierbaren. Geniet ook van de bomen, struiken en de bloemen die nu zo prachtig en uitbundig in bloei staan. Pluk de dag en geniet van het moment. Ook als de Zon niet schijnt. Wanneer het regent, ga dan naar buiten en voel de regendruppels. Dans in de regen! Blijf contact houden met jouw innerlijke vuur, geniet en straal!

Heb jij leuke plannen voor deze Zomer? Laat het me weten! Ik hoor het graag!

Hoe de start van Zomer in jouw leven uitwerkt, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar de Zon doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. Ook de plaatsing van de diverse retrograde planeten is interessant om in dit licht te bekijken. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kijken we naar wat ik voor je kan betekenen. Je vindt HIER mijn contactformulier. Of bekijk HIER mijn aanbod.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er weer een nieuw blog is verschenen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan HIER. Wees welkom!

Fijne Zomer!
Groet,
Karin