Volle Maan in Steenbok door Astraya Astrologie

Het is toch grappig hoe het werkt: ik wil een mooie inleiding verzinnen voor dit blog. Een mooie situatie die ik heb meegemaakt met een hint naar astrologie en de Volle Maan in Steenbok waar we vandaag weer voorstaan. Maar wat denk je? Er passeren diverse situaties de revue en niks wat ik echt goed geschikt vind hiervoor. Als ik er even over nadenk, begrijp ik het ook wel: Het is een Volle Maan in Steenbok, met een Saturnus die in zijn retrogradegang de Maan vergezelt. En dat staat synoniem voor: to-the-point, geen mooie verhaaltjes, geen blahblah, maar louter informatie die ertoe doet. Niks meer, niks minder, sober en afgebakend.

En zo zit ik toch weer met een glimlach naar mijn inleiding te kijken.

Een Volle Maan in Steenbok dus, die hebben we donderdagochtend 28 juni a.s. om 6:53 uur exact. Het is een Maan die in het teken staat van verantwoordelijkheden, flink doorwerken en zelfbeheersing. En met de Zon in Kreeft die tegenover de Maan staat, gaat het dan al snel over de balans tussen werk en privé. Tussen extra hard werken en even loslaten om aan jezelf te denken. En ik denk dan ook aan een rots in de branding. Die kun je nodig hebben om even op te leunen of die kun je zijn voor anderen. Het is een balans tussen praktische en emotionele zorgzaamheid.

De Maan maakt een samenstand met Saturnus. Deze planeet is de heerser van het teken Steenbok waar de Maan nu in staat. En Saturnus loopt ook nog eens achteruit. Een planeet om rekening mee te houden dus. Hierdoor is het een goede tijd om jouw verantwoordelijkheden eens goed onder de loep te nemen. Ben je werkelijk verantwoordelijk voor alles waarvoor jij je verantwoordelijk voor voelt? Of zijn er structuren die in de loop der tijd hun goede pasvorm zijn kwijtgeraakt en die een nieuwe indeling nodig hebben? Ook de vraag hoe jij jouw tijd besteedt kan nu opkomen. Tijd om daar eens bij stil te staan. Wellicht is het tijd om daar een verandering in aan te brengen.

Vaak geeft de Maan een prikkel waardoor je in beweging komt. Waardoor bepaalde kwesties ineens helder in beeld komen. De uitwerking volgt dan later. Je ziet het, je kunt ermee aan de slag. Dat is wat de Maan doet. Even prikkelen, desnoods even stevig porren.

Bij deze Maan denk ik ook aan autoriteit. Die kun je buiten jezelf tegenkomen. En dat brengt je dan vaak in een ongewenste en lastige situatie. De uitdaging hierbij is dan toch om jouw innerlijke autoriteit te handhaven. Grenzen aangeven en duidelijk aangeven waar die voor jou liggen zonder gelijk verwijtend en grof te worden.

Rondom deze volle Maan is het een mooie nacht om de edelstenen (die tegen water kunnen!) in het water te leggen om weer op te laden in het maanlicht. En die er niet goed tegen kunnen, leg je op een schaaltje ernaast. Let wel op dat je ze op tijd weer uit het licht legt, want onder invloed van zonlicht kunnen ze verkleuren. Vooral de kwartzen, zoals rozenkwarts kan gelig worden. Zou toch jammer zijn.

Leg jij gemakkelijk jouw taken neer om te ontspannen en leuke dingen te doen?  Laat het me weten, want ik hoor het graag!

Dit jaar blijf ik gewoon lekker doorschrijven hoor. Geen zomerreces voor mij en dit blog!

Hoe deze VOLLE MAAN in Kreeft zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar deze Volle Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing is te vinden in het huis waar 6 graden Steenbok en Kreeft in vallen. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kijken we naar wat ik voor je kan betekenen. Je vindt HIER mijn contactformulier. Of bekijk HIER mijn aanbod.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan HIER. Wees welkom!

Een fijne volle Maan gewenst!

Groet,

Karin