Volle Maan in Weegschaal 2018 door Astraya AstrologieKeuzes, keuzes, keuzes……Zal ik dit of zal ik dat? Ik blijf maar afwegen. Wat is wijsheid? Door een ingrijpende situatie heb ik recentelijk scherp in beeld gekregen waar mijn prioriteiten liggen. Het welbevinden en gezondheid van mijn dierbaren en mijzelf staan natuurlijk op de eerste plaats van mijn prioriteitenlijstje. Maar ook heb ik inmiddels ervoor gekozen om wat zaken op te schorten waardoor ik de volle focus krijg op wat ik wil laten groeien. Ook zoek ik de samenwerking op en waar nodig geef ik zelfs zaken uit handen. Ik voel in mij een niet te stuiten vastberadenheid om mijn verlangen waar ik al zo lang mee bezig ben nu eindelijk neer te zetten en naar buiten te brengen.

Dat opschorten leek me dus wel een goed idee. Tot er zich weer fijne verzoeken, uitnodigingen, kansen en mogelijkheden aandienen. Dan ga ik toch weer twijfelen. Zal ik toch dit of zal ik toch dat? En daar zit ik in de auto over na te denken wanneer er op de linkerbaan een auto langsrijdt met de tekst: Keep on moving. Blijf in beweging. Ohw, die synchroniciteit werkt met een perfecte timing en trefzekerheid. Het is een boodschap die met deze Volle Maan bij mij helemaal aan het juiste adres is.

Zaterdagmiddag hebben we een Volle Maan in Weegschaal. Om 14:37 uur is ze exact vol. Normaal een Volle Maan die vooral in rap tempo vooruit wil gaan, al is het niet altijd duidelijk welke richting de beste is. Iedereen het naar de zin maken (behalve jezelf) is een valkuil waar we met deze Volle maan best in kunnen trappen. En dan kun je maar zo in zeven sloten tegelijk stappen.

In 2018 hebben we al veel bijzondere Manen gehad en ook dit is weer een bijzondere Volle Maan. Het is namelijk de tweede Volle Maan van deze maand. En dit is al de tweede keer dat er een Blauwe Maan in dit jaar voorkomt!  Dat komt maar eens in de 19 jaar voor. Bijzonder dus.

Bij deze Volle Maan is er sprake van een T-vierkant. Een T-vierkant is eigenlijk een driehoeksverhouding met heel veel spanning. (Ken je die geo-driehoek van wiskunde nog? Dat is ‘em. 😉 ) Het voelt als een spagaat. Het een kan niet, het ander is lastig en hetgeen je eigenlijk zou willen, lijkt verre van haalbaar. De planeten die er aan meedoen zijn de Maan en de Zon. De Zon maakt een samenstand met Mercurius Retro en op de haakse hoek staat de samenstand van Mars en Saturnus. Dit kan voelen alsof je maar in rondjes draait en geen keuze kunt maken.

Ben je iemand met veel vuur en kun jij je meer vinden in die actieve en “we gaan ervoor”- Mars/Ram energie dan is het een lastige klus om niet boos te worden en een actie te willen forceren. Maar pas op: forceren werkt waarschijnlijk averechts. Geduld bewaren en kalm blijven. Dat is nu de sleutel. We hebben immers nog altijd te maken met een Mercurius Retrograde die ten tijde van deze Volle Maan samen staat met de Ram-Zon. Gelukkig hebben we wel een Venus die naar Stier is geschoven, dus daarmee is er wel wat hulp bij het tot 10 tellen, vriendelijk blijven en de harmonie te bewaren.

Ben je iemand die wat meer naar de Saturnus neigt en de wereld om jou heen soms tot waanzin drijft met jouw kalme gang, dan kan dit een Maan zijn waarbij je helemaal afremt omdat je niet meer weet wat te doen. Zelf relateer ik inderdaad beter aan die Saturnus en Steenbok dan die Ram energie. Dus die Keep on Moving boodschap kwam wel even goed aan bij mij.

Het is namelijk niet de vraag of je moet stilstaan of moet doorgaan. Nee het is juist de vraag hoe en waarmee je moet doorgaan. Het is goed om toch even rustig te zitten en alle voors en tegens eens goed door te nemen. Bijvoorbeeld: Welke randvoorwaarden vind jij belangrijk? Welke mogelijkheden bieden de verschillende opties? Als je dat helder hebt dan weet je ook welke actie te kunt inzetten om voort te gaan op jouw pad.

Keep on moving dus, maar bekijk eerst hoe en waarheen.

Hoe ga jij jouw pad vervolgen? Ik hoor het weer graag!

Hoe deze VOLLE MAAN in Weegschaal zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar deze Volle Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing is te vinden in het huis waar 11 graden Weegschaal en Ram in vallen. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen. Je vindt HIER mijn contactformulier. Of bekijk HIER mijn aanbod.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan HIER. Voel je gewaardeerd en welkom!

Een kalme en verhelderende Volle Maan gewenst!

Groet,
Karin