Welkom Zon in Steenbok, welkom Winter door Astraya AstrologieSinds ik meer en meer de natuur en de Maanrondes volg, raak ik steeds meer verbaasd over hoe druk de mens kan zijn in een periode dat de natuur juist afremt en tot stilstand komt. De mens lijkt wel drukker dan ooit! Toch is het een goed idee om tussen de feestdagendruktes door bewust jezelf enige rust te gunnen. Net zoals de natuur. Zo raak je niet ondergesneeuwd de komende dagen in alle hectiek rondom de feestdagen.

Op 21 december 2017 rond half 6 in de avond is de Zon het teken Steenbok binnengeschoven. Daarmee is bij ons de WINTER aangebroken. Welkom Winter!

Het kenmerkende van deze tijd is dat vanaf deze dag het daglicht weer langzaamaan terugkomt. We hebben hiermee de kortste dag dus gehad. En die terugkomst van het daglicht is al sinds mensenheugenis een aanleiding om een feest te vieren waarbij veel lichtjes worden aangestoken en veel kaarsen worden gebrand. De viering van de terugkeer van het licht.

Ook dit jaar loopt op deze dag van de ZONNEWENDE de planeet Mercurius nog achteruit om al snel weer tot stilstand te komen. Daarbij ondersteunt deze planeet ons om bedachtzaam te zijn. Ook om onze blik naar binnen te richten en te reflecteren.

Saturnus naar Steenbok

Maar meer nog dan Mercurius heeft de geringde planeet Saturnus een belangrijke toevoeging voor ons voor de komende winter. Eigenlijk voor de komende 3 jaar! Saturnus heeft de afgelopen 3 jaren in Boogschutter gelopen en maakt nu de move naar Steenbok. Hier is Saturnus thuis en dus superkrachtig. De afgelopen 3 jaren zijn we collectief vooral bezig geweest met onze ethiek en moraal waarmee we naar het leven kijken, naar waar we in geloven. Ook onze levensvisie en onze idealen.

Nu met Saturnus naar Steenbok verschuift de energie van een vuurteken naar een aardeteken en gaan we daarmee meer gericht zijn op de manifestatie in de realiteit. Wat betekent dat er goede energie in de kosmos hangt om daadwerkelijk met jouw dromen aan de slag te gaan. Dus handen uit de mouwen en ervoor gaan! No matter what!

Het is een ambitieus teken dus leg de lat maar gerust wat hoger. Het zal niet altijd van een leien dakje gaan en verwacht zeker ook niet dat het heel snel gaat. Blijf geduldig en gefocust op jouw doel en zeker als je niet vies bent van een potje hard werken dan zul je al snel jouw doelen dichterbij zien komen. Dus waar wacht je nog op?

Geniet ondertussen deze winter volop van het licht in jezelf en laat het schijnen voor jou en jouw naasten.

Hoe de move van Saturnus zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en vooral het levensgebied (de astrologische huizen) waar deze Saturnus doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. Dus eigenlijk is de plaatsing te vinden in het huis waar Steenbok op staat. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen. Of bekijk HIER mijn aanbod.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan HIER. Voel je gewaardeerd en welkom!

Een warme en verlichte Winter gewenst!

Groet,
Karin