Volle Maan in Kreeft

Afgelopen week heb ik mooie documentaires gezien van jeugdhelden als George Michael en Bruce Springsteen. En met name de documentaire van Bruce Springsteen vond ik bijzonder. Ik zag een veelvoorkomend thema: opgetrokken muren die dienden als bescherming voor de kwetsbaarheid. Bruce vertelde openhartig over de noodzaak van die muren in zijn jeugd, over zijn relatie met zijn vader en hij sprak over de geboorte van zijn eigen zoon waarbij hij kennismaakte met onvoorwaardelijk liefhebben zónder die opgetrokken beschermingsmuren. Ik vond het bijzonder hoe hij daarover vertelde.

Hier zie ik weer duidelijk het thema van de Volle Maan in Kreeft. Deze Volle Maan is exact vol in de nacht van 1 op 2 januari 2018. Het is een zogeheten Supermaan omdat de Maan dichterbij de Aarde staat en daardoor tot wel 30% helderder te zien is. De Maan maakt onderdeel uit van een groot Water-driehoek. Veel intense en emotionele energie. Zo op het einde van het jaar kun je maar zo overvallen raken door emoties. Niet wetende waarvan of waardoor. Nou is een jaarwisseling voor veel mensen geen emotieloze gebeurtenis. Maar nu zitten we ook met een intense, waterige Volle Maan. Ben je een beetje gevoelig voor de energie van de Maan, dan voel je deze al een paar dagen van te voren. Dus pak die doos bonbons er maar weer bij!

Gelukkig hebben we in al dat waterige geweld ook nog een soort van rots in de branding: De Zon staat in Steenbok tegenover de Maan. Naast de Zon staan daar ook Venus, Saturnus én Pluto in Steenbok. Dit geeft een kalme en geduldige energie als tegenkracht. Ook een energie die emoties maar lastig vindt en niet goed weet wat ermee te doen. Dus de neiging is dan al snel wegstoppen. Achter de beschermingsmuren.

Probeer toch contact te maken met die kalme Steenbok-energie. Wanneer dit lukt en je rustig kunt blijven, duw de emoties dan niet weg. Probeer in alle rust te achterhalen waar deze emoties vandaan komen. Wat willen ze je vertellen? Maak contact met jouw buikgevoel en leer zo te luisteren naar de stem van jouw intuïtie.

Kan het zijn dat jij je gekwetst voelt? Voel je je eenzaam en alleen staan? Kun je in jouw omgeving om hulp vragen? Of ben je iemand die hulp vragen moeilijk vindt? Wat heb je nodig om je veilig en geborgen te voelen? Opgetrokken beschermingsmuren? Ik moet mezelf vaak eraan herinneren dat ik vanuit mijn (veer-) kracht toch altijd kan kiezen voor kwetsbaarheid en zachtheid. Op die manier zorg ik het best voor mezelf en voor de mensen om mij heen. Herken je dat?

De laatste weken van het jaar zijn ideaal om een Burn-it lijstje te maken. Beschrijf de situaties die jou gekwetst hebben op een vel papier en verbrand deze. Dit hoeft niet meer mee naar het nieuwe jaar!

De Volle Maan valt samen met de draai van Uranus. Deze planeet gaat weer vooruit lopen. Uranus herinnert je aan jouw unieke verhaal. Jouw unieke bijdrage aan de wereld. In Ram wil Uranus dat je voor jouw unieke waarde gaat staan. Dus kom op, kom in actie!

Wat heb jij nodig om je veilig en geborgen te voelen?  

Hoe deze VOLLE MAAN in Kreeft zich concreet kan laten zien in jouw leven, wordt voor een groot deel bepaald door de plaatsing, de gemaakte onderlinge aspecten en het levensgebied (de astrologische huizen) waar deze Volle Maan doorheen loopt in jouw eigen individuele horoscoop. De plaatsing is te vinden in het huis waar 11 graden Kreeft en Steenbok in vallen. Ook het grote waterdriehoek met Neptunus in Vissen en Mars en Jupiter samen in Schorpioen is interessant om te bekijken. Wil je hier meer over weten? Laat het me weten, dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen. Of bekijk HIER mijn aanbod.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw geschreven blog? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief Astraya’s Sparkles, want je krijgt dan de 2-wekelijkse nieuwsbrief Astraya’s Sparkles met informatie over hoe de planeten daarboven lopen en wat dat hier beneden voor jou betekent, allerlei interessante weetjes en nieuwtjes en je krijgt als WELKOMSGESCHENK bij de inschrijving de downloadlink naar “Astraya’s Sparkle Set: Om elke dag te stralen!”. Dat zijn 44 affirmatiekaarten in PDF met natuurlijk een uitleg hoe ze te gebruiken zijn. De link vind je na inschrijving in de bevestigingsmail van Astraya’s Sparkles.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan HIER. Voel je gewaardeerd en welkom!

Een rustige Volle Maan gewenst!

Groet,
Karin